Szombaton lesz A dzsungel könyve 1200. előadása

2017.11.18. 11:12

A dzsungel könyve 1200. előadását láthatják november 18-án, este a Pesti Színházban. Borbiczki Ferenc és Méhes László több mint két évtized alatt egyetlen egy előadásról sem hiányoztak, így szombaton is ők bújnak Akela és Ká bőrébe.

A közönség egy színháztörténeti pillanatnak lehet részese november 18-án este, ugyanis A dzsungel könyvé-nek 1200. előadása lesz a Pesti Színházban. A dzsungel könyve 21 évvel a bemutató után is népszerű: a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története összetett, szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról, vagyis mindarról, ami egy „kölyökkel” megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.  

A Mauglit alakító Józan László édességet dob a nézőtérre az A dzsungel könyve című musical 1000. előadása után a Pesti Színházban 2013-banForrás: MTI/Mohai Balázs

Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró több mint 21 évvel ezelőtt írta meg a zenés darabot, melyet Hegedűs D. Géza állított színpadra a Vígszínház társulatával. Az 1200 előadás egyedülálló a magyar zenés színpadi művek történetében. Nem meglepő, hogy ennyi idő alatt több színész bújt a szereplők bőrébe, a mostani előadásban Józan László, Medvezcky Balázs, Majsai-Nyilas Tünde, Karácsonyi Zoltán, Ember Márk, Reviczky Gábor és Fesztbaum Béla is játszik.

Borbiczki Ferenc és Méhes László több mint két évtized alatt egyetlen egyszer sem hiányoztak A dzsungel könyvé-ből, így szombaton 1200. alkalommal bújnak Akela és Ká bőrébe.

FRISS HÍREINK A ROVATBÓL