Magyar színész nyert a nemzetközi fesztiválon

Kubik Anna beszél gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY színész színésznő
Budapest, 2015. január 14. Kubik Anna színésznő a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 7-es stúdiójában. A műsorban Iglódi István Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészre, rendezőre és érdemes művészre emlékeztek. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Nemzetközi fesztiválon nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat Kubik Anna, a debreceni Csokonai Színház művésze. A brassói Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztivál szervezői személyesen viszik el Debrecenbe a színésznőnek járó díjat.
Vágólapra másolva!

Kubik Anna, a debreceni Csokonai Színház művésze nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a 28. brassói Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon. A vasárnap esti díjátadó gálán Kubik Anna nem tudott részt venni, de meghívta a fesztivál szervezőit egyik decemberi előadására, így akkor fogját átadni neki a díjat.

A brassói fesztivál az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik,

a Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást. A Szabó Magda regényéből készült adaptációban Kubik Anna a különös házvezetőnőt, Emerencet játssza.

Kubik Anna a Hogy volt!? című tv-műsorban Forrás: MTI/Zih Zsolt

Kubik Anna azt mondta, hogy minden színház számára fontos a nemzetközi megmérettetés, és

A Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai fesztivál november 10. és 19. között tartották, ez volt a 28. alkalom, és idén először kapott nemzetközi jelleget. A brassói fesztiválközönség a romániai előadások mellett angol, francia, moldovai és magyarországi produkciókat is láthatott. A legjobb előadásnak járó díjat a Chisinaui Mihai Eminescu színház In ochii tai fermecatori (Az elbűvölő szemeidben) című előadása kapta. A debreceni Szabó Magda-adaptáció rendezője Naszlady Éva, dramaturgja Adorján Beáta volt. Az előadás főbb szerepeit Kubik Anna, Varga Klári és Vranyecz Artúr alakítja.