Törőcsik Mari: Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok

2017.11.23. 16:13

A nemzet színésze, Törőcsik Mari november 23-án, csütörtökön ünnepli 82. születésnapját. A kórházban lévő színésznőt a Nemzeti Színház társulata szívhez szóló üzenettel lepte meg. 

A nemzet színésze, Törőcsik Mari november 23-án, csütörtökön ünnepli 82. születésnapját. A művésznőt a Nemzeti Színház társulata egy meglepetéssel köszöntötte fel délután a szombathelyi Markusovszky kórházban. A társulat tagjai személyes üzeneteket írtak, és egy közös üzenetet is megfogalmaztak.

Drága Mari!
A Nemzeti társulata nagy szeretettel gondol Rád születésnapodon. Isten éltessen Téged, az örökifjú színésznőt - várunk vissza a színpadra, hogy játékoddal további örömet szerezzél nekünk is, a közönségednek is. „Amit szeretünk, abban a lelkünk van" – mondtad nem olyan rég Luka szerepében a Nemzeti Színház színpadáról. A mi lelkünk Tebenned van, drága Mari!
Mielőbbi gyógyulást kíván a Nemzeti teljes társulata!

Forrás: Eori_Szabo_Zsolt

Törőcsik Marit Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel, az Úri muri próbájáról hívták fel. A köszöntés örömére Törőcsik Mari is üzent a társulatnak: „a Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami

életben kell, hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok.

Egyszer nevetve felszóltam a műszaknak: nem azért dicsérgetem magukat, hogy éppen csak örömet okozzak, hanem ha rám esik valami, akkor nekem végem van. - úgyhogy jókat röhögtünk.
Hogy mondjam...nincs ennél több. Mindjárt sírva fakadok! Nagyon szeretem a Nemzeti Színházat a pincétől a padlásig.”

Törőcsik MariForrás: Nemzeti Színház

Anatolij Vaszilijev világhírű orosz rendező, Törőcsik Mari barátja, emailben köszöntötte a művésznőt. A levelet Kozma András dramaturg tolmácsolta:

Drága, szeretett Mari!
Mindig hiányzol. Még amikor megfeledkezem Rólad, akkor is hiányzol. És mindenkinek, akivel színházi szemináriumok során találkozom, Rólad mesélek! Büszke vagyok Rád és rajongok érted.
Születésnapod alkalmából köszöntelek Téged!
A Te Anatolijod
Kelj fel és menj ki sétálni. Ősszel minden olyan szép és szomorú.

KAPCSOLÓDÓ CIKK