Kemoterápiát kap a rákos Székhelyi József

2017.11.29. 12:32

Székhelyi József kislánya minden nap levelet ír és rajzol apjának, amivel segíti a gyógyulását.  

Hétfőn kezdődik Székhelyi József rákos betegsége elleni kemoterápiája. A Borsnak azt mondta, „szorongva várom, de elszántan, hogy gyógyuljak. Felkészített az orvos, hogy mire számíthatok. Igen, elszánt vagyok, és élni akarok. Éljen az élet, és dögöljön meg a rák!”

Székhelyi József 2015-benForrás: MTI/Kallos Bea

Néhány hete derült ki, hogy Székhelyi Józsefnek komoly betegséggel kell szembenéznie, ennek ellenére,

nem vett vissza a munkatempóból.

Jelenleg játszik a Hatszín Teátrumban, Győrben és a Belvárosi Színházban is. A Hatszínben és Győrben is Lionel Goldstein Halpern és Johnson-jában játssza Halpern urat, a Belvárosi Színházban pedig élete egyik legkedvesebb szerepét, a Szép jó estét, Mr. Green-ben Mr. Greent. Annak idején úgy fogalmazott, hogy „Mr. Greennek nincs rákja. Halpern úrnak nincs rákja. Ezt csak így lehet gondolni. A szerepnek nem lehet az a baja, ami az én bajom.”

Székhelyi József rejtélyes betegségéről beszélt

Székhelyi József színművészt mellkasi problémákkal műtötték, az operáció közben azonban kiderült, hogy nagyobb a baj, mint elsőre hitték: rákot diagnosztizáltak nála. A Jászai Mari-díjas színész telefonon beszélt a műtétjéről a Mokkának, a TV2 reggeli műsorának. „Valami mellkasi trauma következtében, közel 3 és fél hét alatt 6 liter pangó zagyvalékot kellett lecsapolni a mellkasomból, mert fulladtam.

A betegség elleni küzdelemben családja is segíti. Székhelyi József azt mondta: „a családom a körülményekhez képest meglehetősen jól viseli a történteket. Én viszont reszketek a pici lányomért. Azt pontosan nem tudja, hogy mi a baj, hiszen ahhoz még kicsi, öt és fél éves, de azt érzi, hogy valami baj van.

Minden áldott nap ír nekem levelet: apa, apa, apa, Sári.

És mellette sok rajz. Bizony, nagyon okos, ügyes, már tud írni. És gyönyörű! Intelligens, érzékeny kislány, megérzi, hogy valami történik. Ezekkel a szép rajzokkal biztat, azt mondja, ezek segítenek nekem a gyógyulásban. Biztosan így van”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK