Megvan az idei év legpocsékabb szexleírása

2017.12.01. 14:52

Megvan 2017 legrosszabb irodalmi szexábrázolása, amiért csütörtökön már oda is ítélték a citromdíjat az amerikai szerzőnek. Legújabb, egyébként harmadik regényébe csúszott be az a péniszmetafora, ami pont elég volt a citromdíjat odaítélő bizottságnak. 

November utolsó napján, csütörtökön hirdették ki, melyik író érdemelte ki az idei Bad Sex in Fiction Awardot, azaz a (leg)pocsék(abb) szexuális ábrázolásért járó brit citromdíjat. Egy amerikai szerzőt választottak idén, aki a harmadik, The Destroyers című regényében írta le a főhős férfiasságát a zsűri szerint nem a legügyesebben. Christopher Bollen egyébként az amerikai Interview magazin újságírója, és legújabb regényében a

biliárdgolyók felállításához használt háromszöghöz hasonlította főhőse péniszét és heréjét. 

A zsűri által elfuseráltnak tartott péniszmetafora Bollen regényében így hangzik:

az arca és a nemi szerve csak úgy harcol a figyelmemért, ezért lenézek a péniszem és a heréim biliárdháromszögére. 

A díjazott Christopher BollenForrás: AFP/2013 Getty Images/Neilson Barnard

A Bad Sex in Fiction Award nevű elismerést egyébként 1993 óta, évente ítéli oda a brit Literary Review magazin a szexuális együttlét legrosszabb megjelenítéseiért. (Az értékelésnél nem veszik figyelembe a pornográf szövegeket.) A The Destroyers egy görög szigeten játszódó thriller, ami állítólag jó kritikákat kapott megjelenésekor. 

A csütörtöki összejövetelről ilyen képek kerültek fel az ötletgazda Literary Review magazin Twitter-falára:

A díjnyertes Bollen mögött vannak még helyezettek is. Idén döntősként Lauren Binet, Venetia Welby és Wilbur Smith volt még versenyben Bollen mellett, aki egyébként nem volt jelent a londoni rendezvényen. A díj korábbi nyertesei között van Sebastian Faulks, Tom Wolfe, Morrissey, a néhai Norman Mailer és a néhai John Updike is, aki ráadásul életműdíjat kapott a kategóriában 2008-ban.

További tartalmak a rovatból