Különleges vendég lesz a Csík zenekar koncertjén

Csík zenekar, Majorosi Mariann, Csík János, Szabó Attila
Vágólapra másolva!
Mongólia budapesti nagykövete lesz a Csík zenekar vendége, és egy magyar népdalt fog énekelni. Batbayar Zeneemyadar azt mondta, hogy az a közös a mongol és a magyar népdalokban, hogy általában a szeretőjüket keresik az emberek és a csillagokat kérik, hogy segítsenek megtalálni. A közös produkcióra december 30-án kerül sor.
Vágólapra másolva!

Különleges sztárvendéggel lép fel hagyományos, december végi koncertjén a Csík zenekar a volt SYMA csarnokban. A magyar népzenei élet meghatározó együttese ezúttal a mongol-magyar közös gyökereket erősítve

Mongólia budapesti nagykövetét, Batbayar Zeneemyadart hívja színpadra,

aki amellett, hogy jól beszél magyarul, még előadóművész is.

A magyar, és a mongol népdaloknak több közös vonása is van. Fotó: Mudra László [origo]

A nagykövet szerint az a közös a mongol és a magyar népdalokban, hogy általában a szeretőjüket keresik az emberek, és a csillagokat kérik, hogy segítsenek megtalálni.

„Régóta foglalkoztat a magyar népdalkincs megismerése, de a legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy egyszer a Csík zenekar többezres közönsége előtt énekelhetek magyar népdalt.

és sok mondai elem, népmesei motívum is mutatja a rokonságot” – mondta a nagykövet. A közös koncert december 30-án lesz a SYMÁ-ban.