Nemzetközi sikerprodukciók a Müpa Sátorban

Losers Cirque Company
Vágólapra másolva!
December 2-án indult el a Müpa Kultúr Kültér, és vele együtt az épület mellett felhúzott Müpa Sátor programja is. A sátorban délelőtt a gyerekek- és ifjúsági előadások, este pedig koncertek és főleg újcirkusz-produkciók lesznek. A Recirquel mellett két külföldi újcirkusz-társulat, a Losers Cirque Company és fauna Circus is lélegzetelállító előadásokkal készül.
Vágólapra másolva!

A Recirquel Újcirkusz Társulat december elején tért haza első olaszországi turnéjáról, ahol négy város – Vicenza, Treviso, Mestre és Legnano – színházaiban összesen hét alkalommal mutatták be a Cirkusz az éjszakában című produkciójukat, ráadásul olasz nyelven. Ezt már december 6-tól a magyarországi közönség is láthatja. Ezúttal viszont a Fesztivál Színház megszokott falai helyett a Kultúr Kültér részeként felállított Müpa Sátorban.

Vági Bence, a társulat alapító-művészeti vezetője azt mondta, „az újcirkusz alapvetően színházi műfaj, mégis mindig különleges élmény számunkra a Müpa cirkuszsátorban fellépni, mert

A fizikai közelség segít abban, hogy a nézők lelkéhez is közelebb kerüljünk, és mélyebben átélhessék azt a fajta lélekszínházat, azokat az érzéseket, amelyeket a Recirquel szeretne nekik adni.”

Recirquel Mi ez a cirkusz című előadása is tele van akrobatikával Forrás: Müpa

A társulat egész estés Cirkusz az éjszakában mellett kifejezetten gyerekeknek szóló matiné előadásokkal is készül. A Mi ez a cirkusz? Másképp! című produkció a társulat nagysikerű Cirkusz az Éjszakában artistaszámain, valamint a Recirquelről készült egész estés mozifilm legjobb jelenetein keresztül szól a gyerekekhez.

A Losers Cirque Company az Összeomlás-sal készül Forrás: www.frantisekortmann.eu

A színészekből, akrobatákból, illetve táncosokból álló cseh társulat, a Losers Cirque Company Összeomlás című darabja egy aktuális társadalmi problémát feszeget: az előadás alkotóit az érdekli, hogy

mit tesz az összeomlás az egyénnel és a társadalom egészével.

Hogyan reagál az ember erre az újra és újra felbukkanó jelenségre, amely ugyanannyira tönkretesz és összeroppant, mint ahogy épít, megedz és megerősít.

Fauna Circus az év utolsó napjain lép fel Forrás: Kate Pardey

Az év utolsó napjain pedig az idei edinbourgh-i Fringe Fesztiválon a legjobb cirkusz- és fizikai színházi produkciónak járó díjjal kitűntetett Fauna Circus tagjai lépnek fel a Müpa Sátorban. A

magas szintű akrobatikát kortárs cirkusszal ötvöző társulat

öt tagja a világ vezető cirkusziskolájában, a svéd DOCH-ban találkoztak. Az ausztrál gitáros Geordie Little-el kiegészülve 2016 óta játszanak együtt. A FAUNA lebilincselő felfedező út az elemi, ösztönös viselkedésbe: az udvarlás rituáléja, a versenyszellem erőszakossága, a gátlástalan ravaszság és a játék egyszerű örömei egyaránt életre kelnek a cirkusz világának különféle területeiről.