Törőcsik Marit orvosai nem engedik haza karácsonyra

Törőcsik Mari - AURORA BOREALIS – ÉSZAKI FÉNY
Vágólapra másolva!
Törőcsik Mari kisebb-nagyobb megszakításokkal az év eleje óta kórházban van, és bár ez idő alatt állapota többször javult, sőt, pár napra haza is engedték, a szentestét mégsem töltheti otthon. Az orvosai mindent megtesznek a gógyulása érdekében, és lánya egy gondozót is felfogadott mellé.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint karácsonyra sem mehet haza Törőcsik Marit. Állapota miatt orvosai jobbnak látták, ha a kórházban marad, és természetesen mindent megtesznek, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobban érezze magát. Törőcsik Mari

kisebb-nagyobb megszakításokkal az év eleje óta kórházban van,

és bár ez idő alatt állapota többször javult, sőt, pár napra haza is engedték, az év végére mégsem sikerült annyira felerősödnie, hogy szeretteivel együtt, velemi házában tölthesse az ünnepeket. Először szeptemberben engedték haza az orvosok az eredetileg tüdőgyulladással bekerülő Törőcsiket, de pár nappal később elesett, és hamar visszakerült a szombathelyi kórházba. Októberben a Nemzeti Színház és a család arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a

színésznő kikerült az intenzív osztályról, állapota pedig fokozatosan javul.

Látogatót jó ideig nem fogadhatott, és az orvosok beszélni sem engedték.

Törőcsik Mari a Centrál Színház új előterének átadásán 2016 októberében Fotó: Mudra László - Origo

Novemberben, a 82. születésnapján kollégái köszöntötték. A Nemzeti Színház társulata ajándékot küldött Törőcsiknek, Vidnyánszky Attila és Cserhalmi György telefonon köszöntötte fel az Úri muri című előadás próbájáról. Törőcsik Mari pedig vissza is üzent a társulatnak. „A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt, az ágyban fekszem és beszélek.

Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok” – írta a szombathelyi kórházból. Törőcsik Mari lánya, Teréz rendszeresen látogatja édesanyját, és egy képzett szakember is segít a művésznőnek. A család egyik közeli ismerőse azt mondta a Blikknek, hogy Törőcsik Mari lánya, Teréz egy gondozót is felvett, aki végig mellette van a kórházban.