Hajléktalanok jegyével ment McCartney koncertére a segélyszervezet vezetőjének lánya

2017.12.28. 21:01

Egy adományozó 7 jegyet vásárolt Paul McCartney koncertjére, hogy hajléktalanok is láthassák élőben zenélni. Két jegyet azonban Brendan Nottle, az ausztráliai Üdvhadsereg vezetőjének lánya használt fel. Nottle azt mondta, a hajléktalanoknak nem koncertjegyekre van szükségük.

Paul McCartney koncertjére a hajléktalanoknak szánt jegyek az ausztráliai Üdvhadsereg vezetőjének lányánál landoltak- írta az NME. A melbourni koncertre Chris McDonald 7 jegyet vásárolt, amit közvetlenül az Üdvhadseregnek adott, hogy hajléktalanok is eljuthassanak a Beatles egykori zenészének koncertjére. Érthetelen módon a koncert előtt két jegy visszakerült a szervezőkhöz, ez után döntöttek úgy, hogy az Üdvhadsereg ausztráliai vezetőjének, Brendan Nottle-nek lánya, Ash Nottle használhatja fel az adományjegyeket. Nottle azt mondta, az utolsó pillanatban derült ki, hogy megmaradt két jegy, és a szervező menedzser döntött úgy, hogy a lányáé lehet a belépő. A menedzser a döntés előtt körbetelefonált, megkérdezett önkénteseket, és már túl késő lett volna még két hajléktalant beszervezni, nem tudták volna megoldani az utazásukat. 

Az Üdvhadsereg vezetője azt mondta, a hajléktalanoknak nem Paul McCartney koncertjegyre van szükségük.Forrás: AFP/Miguel Rojo

Nottle azt is mondta, hogy a lánya és a partnere megérdemelte a jegyeket, és végig vigyáztak az öt hajléktalanra, akik részt vehettek a koncerten az adományjegyekkel. Az Üdvhadsereg visszatéríti a jegyek árát az adományozó McDonaldnak, és azt mondták, a koncertjegyek nem kifejezetten a hajléktalanoknak szóltak. Nottle azt is mondta, hogy a szervezet tanulni fog ebből az esetből. „Legyünk őszinték, a hajléktalanoknak koncertjegy kell, vagy tető a fejük fölé? Segítség kell nekik a mentális egészségük érdekében, vagy trauma vagy étel? Azt gondolom a válasz eléggé egyértelmű.” – mondta Nottle. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK