Különös évfordulót ünnepelt Pesten Anna Netrebko

Anna Netrebko és Yusif Eyvazov operaszerepben lépett az Erkel színpadára
Vágólapra másolva!
A világhírű orosz szoprán Anna Netrebko és hitvese Yusif Eyvazov az Andrea Chénier koncertszerű változatának főszerepeiben először énekeltek teljes operát Magyarországon az Erkel Színházban. A december 29-i esemény különleges hangulatához hozzájárult, hogy az egybeesett a pár házassági évfordulójával, amit az Opera az előadást követő zártkörű fogadáson meg is ünnepelt.
Vágólapra másolva!

Anna Netrebkót napjaink legkiemelkedőbb szopránjaként tartják számon.

Az orosz művésznő hangja, játéka, odaadása és megjelenése a laikusokat, vájtfülűeket, kritikusokat és pályatársakat egyaránt elvarázsolja.

A szentpétervári Mariinszkij Színházban takarítónőként indult legenda hamar a helyi társulat tagja lett, majd az Egyesült Államok után Salzburgban és Európa rangos operaházaiban alapozta meg a világhírhez vezető utat.

Anna Netrebko és Yusif Eyvazov operaszerepben lépett az Erkel színpadára Forrás: Berecz Valter

A 18-19. század ikonikus szerepeit végigéneklő Netrebko másodszor jött Budapestre, ez alkalommal is férjével, az azerbajdzsáni származású tenorral, Yusif Eyvazovval együtt.

A tavalyi áriaest után Magyarországon először hallhatta a közönség a két operaóriást teljes, egészestés produkcióban énekelni. Ahogy 2016-ban, úgy idén is a Magyar Állami Operaház Zenekara kísérte a művészházaspárt.

Az együttes idén már adott közös koncertet Netrebkóval és Eyvazovval: augusztus végén Berlin 22 ezernél is nagyobb befogadóképességű erdei arénájában, a Waldbühne színpadán olasz szerzők operarészleteiből összeállított műsort mutattak be nagy sikerrel, amit a ZDF német közszolgálati televízió is közvetített.

Az Erkel Színházban december 29-én Netrebko és Eyvazov főszereplésével Umberto Giordano Andrea Chénier című operája koncertszerű előadásban volt hallható.

A szoprán-tenor házaspár turné keretében járja a világot a darabbal, a budapesti fellépés sorrendben a milánói Scalában adott koncertet követte.

A sztárpáros partnereiként az esten Elchin Azizov, Balatoni Éva, Farkasréti Mária, Vörös Szilvia, Bakó Antal, Beöthy-Kiss László, Busa Tamás, Cseh Antal, Geiger Lajos, Hábetler András, Kóbor Tamás, Szvétek László és Zsigmond Géza léptett színpadra, az Opera Ének- és Zenekarát Jader Bignamini vezényelte.