Távozott a New York-i balett éléről a zaklatással vádolt koreográfus

Peter Martins
NEW YORK, NY - MAY 07: Ballet master-in-chief for the New York City Ballet Peter Martins attends the New York City Ballet 2015 spring gala at David H. Koch Theater, Lincoln Center on May 7, 2015 in New York City. (Photo by Jim Spellman/WireImage)
Vágólapra másolva!
Véglegesen távozott a New York-i balett éléről Peter Martins világhírű koreográfus, a társulat vezetője, miközben vizsgálat zajlik az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak ügyében.
Vágólapra másolva!

A szexuális zaklatási vádak miatt véglegesen távozott a New York-i balett éléről Peter Martins világhírű koreográfus, a társulat vezetője. Martins hétfőn levelet írt New York City Ballet igazgatói tanácsának, amiben közölte, hogy a botrány „fájdalmas terhet ró” családjára és rá, ezért visszavonul. A 71 éves Martins levelében továbbra is

tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna a társulat tagjait, táncosait.

Peter Martins 2015-ben Forrás: Getty Images/WireImage/Jim Spellman

A levélben azt is írta, hogy a róla szóló újságcikkek jórészt névtelen, évtizedes vádakat tartalmaztak. A New York-i balett egyébként decemberben jelentette be, hogy Martins ideiglenesen abbahagyja a munkát és szabadságra megy. És a társulat vezetősége egy névtelen levél Martinst vádoló állításai miatt egy

független ügyvédi irodát bízott meg azzal, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Martins levelében azt írta, hogy „hiszem, hogy a vizsgálat eredménye engem igazolt volna”. Azt is írta, hogy teljes mértékben együttműködik az ügyvédi irodával. Azonban úgy döntött, hogy itt az ideje a visszavonulásnak. Az igazgatói tanács elnöke, Charles Scharf méltatta Martins munkáját, de azt is mondta, hogy folytatják a vizsgálatot.