Korlátozzák az indiaiak kedvezményét a Tádzs Mahalnál

2018.01.03. 15:03

Kevesebben látogathatják naponta a Tádzs Mahalt, mint eddig. A hatóságok aggódnak a tömegek biztonságáért, és a műemlék állapotáért, így naponta legfeljebb 40 ezer látogatót engednek be, és a külföldiekre nem vonatkozik a korlátozás. 

Korlátozzák az hazai látogatók számát India egyik fő idegenforgalmi nevezetességénél, az agrai Tádzs Mahalnál. Az 1631 és 1648 között épült monumentális mauzóleumot naponta 10-15 ezer turista látogatja, de hétvégenként elérheti a 70 ezret is a számuk.Elsősorban azért, mert Indiában egyre többen engedhetik meg maguknak a belföldi turistáskodást. 

Az indiaiakra csak akkor nem vonatkozik a korlátozás, ha többet fizetnek.Forrás: Daróczi Szilárd

A hatóságok aggódnak a tömegek biztonságáért és a műemlék állapotáért is, ezért szerdán bejelentették, hogy a jövőben egy nap legfeljebb 40 ezer embernek engedik meg a belépést az UNESCO világörökségi listáján szerepelő síremlék területére. Érdekesség, hogy az 1000 rúpiát (körülbelül 4 ezer forintot) fizető

külföldiekre nem vonatkozik a korlátozás,

csak az indiai állampolgárokra, akik 40 rúpiát, azaz nagyjából 160 forintot fizetnek a belépésért. A drágább jeggyel továbbra is korlátlanul lehet belépni. A hivatalos adatok szerint 2016-ban 6,5 millió ember kereste fel a Tádzs Mahalt, amelyet gyermekszülésben meghalt felesége, Mumtáz Mahal emlékére emeltetett Sáh Dzsahán mogul sah.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK