Vége a becsületkasszának, mindenkinek fizetnie kell

2018.01.05. 16:27

Kötelező lesz belépőjegyet venni a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb művészeti múzeumába, a New York-i Metropolitan Museum of Artba, ahol eddig csak önkéntes adományt vártak el a látogatóktól.

Vége a már jó ideje működő becsületkasszás beléptetési rendszernek a New York-i Metropolitan Múzeumban. Március 1-jétől fixáras lesz a belépő mindazok számára, akik nem New York állam lakosai vagy New York, New Jersey és Connecticut államok diákjai. A felnőttek 25 dollár, nyugdíjasok 17, másutt tanuló diákok 12 dollárért tekinthetik meg a múzeum kincseit, 12 éven aluliak számára ingyenes marad a belépés.

A belépőjegy egyébként három napra lesz érvényesForrás: Pixabay

A súlyosan eladósodott Metropolitan Művészeti Múzeum azért kényszerült a fizetős rendszer bevezetésére, mert

a látogatók egyre kevésbé adakozóak.

Amíg 2004-ben 63 százalékuk ki is fizette az ajánlott 25 dolláros adományt, manapság már csak 17 százalék teszi meg ugyanezt, ráadásul az ajánlott helyett átlagosan 9 dollárt hagynak adnak le a pénztárban.

Műalkotások tízezreivel, több mint 300 millió dolláros éves költségvetésével, 2200 munkatársával és évi 60 időszaki kiállításával a Metropolitan a világ egyik legnagyobb művészeti múzeuma, 2016-ban 6,7 millió látogatót vonzott, ennél többet csak a párizsi Louvre.

További tartalmak a rovatból