Sajtótájékoztatón tálaltak ki a zaklatásokról a színésznők

2018.01.05. 16:48

Négy színésznő is szexuális zaklatással vádolta egy kanadai színház igazgatóját, Albert Schultzot. Az áldozatok azt mondták, hogy nem volt biztonságos a színházban dolgozni. Schultznak le kellett mondania.

Le kellett mondani egy rangos kanadai színház igazgatójának, mert szexuális zaklatással vádolták. A torontói Soulpepper színház szerdán még csak felfüggesztette Albert Schultzot a vizsgálat idejére, azonban a társulat határozott kiállása miatt az igazgatónak le kellett mondania. Toronto legnagyobb nonprofit színházának vezetője ellen négy színésznő indított peres eljárást szexuális zaklatás miatt. Az esetek 2000 és 2013 között történtek.

A négy színésznő sajtótájékoztatón tálalt ki Schultzról.Forrás: Getty Images/Sonia Recchia

A színésznők azt mondták, hogy Schultz attól a pillanattól kezdve molesztálta őket, hogy elkezdtek a színháznál dolgozni. Állítólag mutogatta magát nekik, fogdosta és szexuálisan megalázta őket. A 

a művészeti vezetőt sorozat szexuális ragadozónak nevezték. A négy színésznő sajtótájékoztatón tálaltak ki Schultzról, négy színész, köztük két társalapító pedig lemondott az áldozatokkal való együttérzésük jeleként. A színésznők azt mondták, azért léptek a vádakkal a nyilvánosság elé, mert a színház eddig képmutatóan viselkedett az ügyben, és nem voltak biztonságosak a munkakörülmények.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK