50 milliót ért meg valakinek, hogy David Bowie ült benne

2018.01.05. 11:53

Svédországban elárverezték David Bowie 1981-es volvóját, több millió forintnyi összeget fizettek érte. Nem csak az árverésen merült fel a zenész neve mostanában: fia könyvklubot indított, ahol Bowie kedvenc könyvei közül kell elolvasni egyet minden hónapban.

A napokban kelt el egy árverésen David Bowie 1981-es Volvója. A svédországi árverésen nagyjából 50 millió forintnak megfelelő mennyiségű svéd koronát fizettek érte. Nem csoda, hogy egy svéd vásárlónak megért ennyit, hiszen nem csak attól különleges, hogy a Bowie-é volt, hanem attól is, hogy viszonylag keveset, alig 7000 darabot gyártottak belőle. Bowie egykori autója jó állapotban van, és csak 53 000 kilométer volt benne.

Egy másik érdekesség a zenésszel kapcsolatban, hogy fia, Duncan Jones nemrég létrehozta a David Bowie Könyvklubot, hogy a zenész száz kedvenc könyvéből egyet-egyet elolvassanak a rajongók havonta.

David Bowie olvasni is imádottForrás: Jimmy King

Az első alkalommal Peter Ackroyd Hawksmoor című regényét kell elolvasni, a rajongók úgy csatlakozhatnak a könyvklubba, ha befejezik február 1-ig. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK