Meghalt Dolores O'Riordan

2018.01.15. 18:30

Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a világhírű The Cranberries ír zenekar énekesnője.

A The Cranberries ír zenekar énekesnője, Dolores O'Riordan egy londoni hotelben halt meg hétfőn. Részleteket ezzel kapcsolatban egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, csak annyit, hogy Dolores O'Riordan stúdiómunkálatok miatt tartózkodott a brit fővárosban. Az énekesnő 1989-ben hirdetés útján csatlakozott Noel és Mike Hoganhoz az együttesben. A The Cranberries albumaiból világszerte

több mint negyvenmillió példányt adtak el,

legnagyobb slágereik közé tartozott a Zombie, a Linger, a Salvation és az Animal Instinct.

Dolores O'Riordan szólólemezeket is megjelentetett, Are You Listening? címmel 2007-ben és No Baggage címmel 2009-ben. Az énekesnő utoljára január 4-én posztolt képet magáról a Twitteren, akkor épp Írországba készült.

Dolores O'Riordan bipoláris depresszióban szenvedett, egészségi állapota miatt tavaly több koncertet is le kellett mondania. A zenekar közleménye szerint hátproblémái is voltak. Karácsonykor az együttes azt írta egyik Facebook-posztjában, hogy jól van - írja a BBC.

Az énekesnő 2014-ben húszévnyi házasság után vált el Don Burtontől, a Duran Duran egykori turnémenedzserétől. Három közös gyerekük is volt, Taylor Baxter, Molly Leigh és Dakota Rain.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Tracey Nearmy

Az ír elnök is részvétet nyilvánította az államfő hivatalának honlapján.

Sajnálattal hallottam Dolores O'Riordan zenész, énekesnő és író halálhírét. Dolores O'Riordan és a The Cranberries óriási hatással voltak a rock és pop zenére Írországban, de nemzetközi szinten is

 - olvasható Michael D. Higgins közleményében. A politikus mellett zenésztársak is megdöbbenésüknek és sajnálatuknak adtak hangot a hír hallatán. Köztük volt Hozier, a Duran Duran, Jim Corr a The Corrs tagjai közül, valamint a Kodaline együttes.

További tartalmak a rovatból