Meghalt Dolores O'Riordan

Dolores O’Riordan, énekesnő, The Cranberries
Sydney, 2018. január 15. 2007. május 24-én Sydneyben készített kép Dolores O’Riordanről, a The Cranberries ír zenekar énekesnőjéről. O'Riordan 2018. január 15-én, 46 éves korában váratlanul elhunyt. (MTI/EPA/Tracey Nearmy)
Vágólapra másolva!
Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a világhírű The Cranberries ír zenekar énekesnője.
Vágólapra másolva!

A The Cranberries ír zenekar énekesnője, Dolores O'Riordan egy londoni hotelben halt meg hétfőn. Részleteket ezzel kapcsolatban egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, csak annyit, hogy Dolores O'Riordan stúdiómunkálatok miatt tartózkodott a brit fővárosban. Az énekesnő 1989-ben hirdetés útján csatlakozott Noel és Mike Hoganhoz az együttesben. A The Cranberries albumaiból világszerte

több mint negyvenmillió példányt adtak el,

legnagyobb slágereik közé tartozott a Zombie, a Linger, a Salvation és az Animal Instinct.

Dolores O'Riordan szólólemezeket is megjelentetett, Are You Listening? címmel 2007-ben és No Baggage címmel 2009-ben. Az énekesnő utoljára január 4-én posztolt képet magáról a Twitteren, akkor épp Írországba készült.

Dolores O'Riordan bipoláris depresszióban szenvedett, egészségi állapota miatt tavaly több koncertet is le kellett mondania. A zenekar közleménye szerint hátproblémái is voltak. Karácsonykor az együttes azt írta egyik Facebook-posztjában, hogy jól van - írja a BBC.

Az énekesnő 2014-ben húszévnyi házasság után vált el Don Burtontől, a Duran Duran egykori turnémenedzserétől. Három közös gyerekük is volt, Taylor Baxter, Molly Leigh és Dakota Rain.

Forrás: MTI/EPA/AAP/Tracey Nearmy

Az ír elnök is részvétet nyilvánította az államfő hivatalának honlapján.

- olvasható Michael D. Higgins közleményében. A politikus mellett zenésztársak is megdöbbenésüknek és sajnálatuknak adtak hangot a hír hallatán. Köztük volt Hozier, a Duran Duran, Jim Corr a The Corrs tagjai közül, valamint a Kodaline együttes.