A Dal egykori győztese énekel majd Emeli Sandé előtt

eurovízió Eurovíziós Dalfesztivál 	Eurovíziós Dalfesztivál - Sajtótájékoztató Budapesten
Budapest, 2017. április 24. Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd), a műsor kommentátora az Eurovíziós Dalfesztiválról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Kioskban 2017. április 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Freddie és zenekara melegíti be a közönséget a világhírű brit soul és R&B énekesnő, Emeli Sandé február 18-ai budapesti koncertje előtt a Papp László Budapest Sportarénában.
Vágólapra másolva!

Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis Freddie 2016-ban megnyerte A Dal című versenyt, ezzel ő képviselte Magyarországot a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon Pioneer című dalával. Ugyanebben az évben Fonogram-díjra jelölték, majd megkapta a Petőfi Zenei Díjat az év felfedezettje kategóriában.

És most ő énekelhet Emeli Sandé február 18-ai budapesti koncertje előtt az Arénában.

Az énekes 2016-ban megjelent, első önálló albumának Pioneers volt a címe. Két éve folyamatosan reflektorfényben van. Tavaly a kijevi Eurovíziós Dalfesztivál magyar szakkommentátora volt, idén pedig a szombaton kezdődő A Dal 2018 műsorvezetőjeként mutatkozik be.

Freddie és zenekara melegíti majd be a közönséget Emeli Sandé koncertjére Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A világhírű brit soul és R&B énekes, dalszerző, Emeli Sandé három év után tér vissza Magyarországra. 2015 júliusában a VeszprémFesten koncertezett. 2012-ben megjelent lemeze, az Our Version of Events az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban elkelt debütáló albuma lett és

két kategóriában is megkapta a Brit Awardsot.

Az album több héten át állt a listák első helyén, az anyagról a Daddy, a My Kind of Love és a Next to Me is hatalmas sláger lett. Sandé 2012-ben fellépett a londoni nyári olimpiai játékok nyitó- és záróünnepségén is. Második stúdiólemeze, a Long Live the Angels 2016-ban jelent meg.