Saját csikója támadt rá Sasvári Sándorra

Sasvári Sándor
Sümeg, 2013. augusztus 10. Mátyás király szerepében Sasvári Sándor színész lovagol a Sümegi Végvári Napokon 2013. augusztus 10-én. A vár alatt kialakított arénában középkori bajvívókat, harcbemutatókat, zászlóforgatást, kopjatörést és gyalogos párviadalokat is láthatnak az érdeklődők. MTI Fotó: Nagy Lajos
Vágólapra másolva!
Sasvári Sándornak nemrég súlyos lovasbalesete volt, és már biztos, hogy nem egyszerűen leesett a lóról, hanem saját csikója támadt rá. Bár korábban megnyugtatta rajongóit Facebook-oldalán, azt még mindig nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza a színházba. 
Vágólapra másolva!

Megvadulhatott Sasvári Sándor csikója, lefejelhette, vagy akár meg is rúghatta a színészt. Korábban megírtuk, hogy Sasvári Sándornak súlyos lovasbalesete volt, és azóta kiderült, hogy

nem egyszerűen leesett a lóról, hanem a csikó okozta a bajt.

Sasvári Sándor lovagol a Sümegi Végvári Napokon. Forrás: MTI/Nagy Lajos

Sasvári Sándor egy saját tenyésztésű csikót idomított futószáron, de a három és fél éves ló nem engedett, bevadult, és nekiment Sasvárinak - írta a Bors.

A színész tapasztalt lovas, saját lovardát működtet,

versenyeken is indult, honlapján több videó is található, amelyeken a lovait idomítja.

A felvételeken a színész részletesen elmagyarázza, hogyan kell engedelmességre nevelni a csikókat, illetve hogy mennyire veszélyes ez a művelet, de ilyenre még nem volt példa. Korábban úgy tűnt, a színészt olyan súlyos sérülés érte, hogy beszélni sem tud. A Bors azt írta, hogy két műtét is vár Sasvárira, amivel a sérült arccsontját próbálják helyretenni. „Ha azt nyilatkozta Sándor, hogy a ló nekitámadt, akkor azt jelentheti, hogy elölről érte a támadás. Ilyenkor a ló két lábra áll, összeszorítja az állkapcsát, és azzal fejel, rosszabb esetben harap is.

- mondta egy tapasztalt lovasedző. Bár Sasvári Facebook-oldalán megnyugtatta rajongóit egészségi állapotáról, azt továbbra sem lehet tudni, hogy a színházba mikor térhet vissza.