Újra Budapestre jön az Alice In Chians

Alice In Chains
MILAN, ITALY - DECEMBER 02: American grunge band Alice In Chains performs during a concert at Palalido on December 2, 2009 in Milan, Italy. (Photo by Morena Brengola/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A grunge egyik úttörője, a számtalan Grammy-jelöléssel és több mint 20 millió eladott lemezzel,illetve az egyik legelvakultabb rajongóbázissal büszkélkedhető Alice In Chains 9 év után újra Budapesten koncertezik.
Vágólapra másolva!

Az Alice In Chains 2009-ben játszott a Pecsában, és most újra Budapestre jön a híre grunge-zenekar. Idén nyáron,

július 1-jén adnak koncertet a Budapest Parkban.

Az 1987-ben alakult Alice In Chains a seattle-i grunge mozgalom egyik zászlóshajója, a Nirvanával, a Pearl Jammel és a Soundgardennel sokszor nagy négyesként emlegetik őket. A '90-es évek elején tettek szert világhírnévre és váltak az évtized egyik legnépszerűbb zenekarává.

Egy 2009-es, milánói koncerten énekel DuVall, és rásegít Jerry Cantrell jobbról Forrás: Getty Images/Morena Brengola

A frontember, Layne Staley 2002-es halála után az alapító Jerry Cantrell és Sean Kinney, illetve a zenekarhoz 1993-ban csatlakozott Mike Inez 2005-ben állt újra együtt színpadra. Az akkori cunami áldozatait segítették a fellépésükkel. És egy évvel később a VH1 Decades of Rock Live elnevezésű eseményén már William DuVallt köszönthették a rajongók az énekesi poszton. Layne Staley tragikusan hamar véget ért karrierjéről itt írtunk részletesen.

2006 után pedig DuVall-al együtt, közösen kezdtek el dolgozni új dalokon, amelynek eredménye a 2009-es Black Gives Way to Blue című lemez lett, amit 2013-ban egy újabb, The Devil Put Dinosaurs Here című anyag követett. Ráadásul idén egy új Alice In Chains-album is kilátásban van.

Idén meghalt Chris Cornell is, így a régi nagy grunge-zenekarok, a Nirvana, az Alice In Chains, a Stone Temple Pilots és a Soundgarden frontemberei közül már csak a Pearl Jam énekese, Eddie Vedder van életben. Vedder a többi énekeshez fűződő, sokszor érdekes kapcsolatát ebben az anyagunkban dolgoztuk fel:

Egyedül maradt a barátok halála után

Az öt nagy grunge-banda közül már csak a Pearl Jam tartja magát eredeti frontemberrel. A soundgardenes Chris Cornell halála után Eddie Vedder maradt az utolsó grunge-énekes a nagyok közül, ráadásul Cornell-lel a legjobb barátok voltak. Megnéztük, hogyan alakult Vedder kapcsolata a másik négy frontemberrel. Voltak egymásra fújások, barátságok és nagy összeborulások is.