Több ezren búcsúztatták a The Cranberries énekesnőjét

2018.01.22. 10:44

Kedden temetik el Dolores O'Riordant, a The Cranberries egykori énekesnőjét. Vasárnap rajongók ezrei vettek búcsút tőle az énekesnő szülővárosában, Limerickben tartott nyilvános felravatalozáson.

A múlt héten, január 15-én váratlanul halt meg Dolores O'Riordan, a The Cranberries egykori énekesnője. A temetés kedden lesz, és vasárnap már tartottak egy nyilvános ravatalt, ahol a nyitott koporsóban fekvő énekesnőtől

több ezer rajongója búcsúzhatott el.

O'Riordan az írországi Limerickben született, és a felravatalozást is az egyik helyi templomban tartották. Az esemény négy órás volt, és az O'Riordan személyét övező tiszteletről sokat elárul, hogy az Irish Times elmondása alapján leginkább csak az elhunyt politikai és vallási vezetőknek szoktak hasonló ravatalt szervezni. 

Dolores O'Riordan koporsóját viszik barátai a limericki ravatalrólForrás: Getty Images/Charles Mcquillan

Az énekesnő koporsóját édesanyja és hat testvére kísérte a templomba, amit fehér rózsákkal díszítettek fel. A falakra több fényképet is kitettek, többek között az O'Riordan II. János Pál pápánál tett látogatásaikor készülteket. Az énekesnő keddi temetése már zárt körű lesz. 

Dolores O'Riordanről szóló cikkeink