Budapesten lép fel a Pussy Riot

Aljohina, Marija; Tolokonnyikova, Nagyezsda, pussy riot, Pussy Riot orosz együttes
Budapest, 2015. augusztus 14. Marija Aljohina (b) és Nagyezsda Tolokonnyikova, a Pussy Riot orosz együttes két frontembere egy beszélgetésen a Magic Mirror sátorban a Sziget fesztiválon 2015. augusztus 14-én.
Vágólapra másolva!
3 év után visszatér Magyarországra a Pussy Riot, az Akvárium Klubban koncertezik a feminista punk-rock banda. A Pussy Riot márciusban a legújabb performanszát mutatja majd be a magyar közönségnek. 
Vágólapra másolva!

Legújabb projektjével érkezik az orosz feminista punk-rock banda és aktivista csoport, a Pussy Riot március 12-én az Akvárium Klub NagyHalljába. A szokatlan helyszíneken tartott villámcsődületeiről ishíres polgárpukkasztó csapat 2011 márciusában alakult,

gerilla akcióival társadalmi problémákra szeretnék felhívni a figyelmet.

Nemrég az egyik tagot, Marija Aljohinát engedély nélküli tüntetésen való részvétel miatt 40 órányi közmunkára ítélték.

Marija Aljohina és Nagyezsda Tolokonnyikova, a Pussy Riot két frontembere a Sziget fesztiválon 2015-ben. Forrás: MTI/Mohai Balázs

Zenés performanszaik gyorsan meghódították a világhálót.

Magyarországon eddig egyszer jártak,

akkor egy beszélgetésen vettek részt a Szigeten. 2016-ban Maria Aljohina és a zenei producer Alexander Cheparukhin belekezdett egy új projektbe, Pussy Riot Theatre címmel, melynek alapját Aljohina, Riot Days című könyve adta. Ezzel a performansszal érkeznek tavasszal Budapestre, az Erzsébet térre. Az előadáson a tagok közül négyen lesznek színpadon, két férfi és két nő: Maria Aljohina, Kyril Masheka és az AWOTT (Asian women on the telephone) duója Nastya és Max.