Ők a Highlights of Hungary nyertesei

Highlight of Hungary
Highlight of Hungary
Vágólapra másolva!
Az ötödik évfordulóját ünneplő gyűjtés nagydíját a győri Tailorland BMX-park kapta meg, eza projekt gyűjtötte a legtöbb voksot a nyilvános januári közönségszavazáson. Idén először a Highlightsof Hungary kurátorai, akik a hazai kreatív- és médiaipar meghatározó arcai, szintén díjaztak egyjelöltet, ők a Göncruszkán indított közösségi méhészkedési kezdeményezést tartották alegkiemelkedőbbnek. A két nagydíjas mellett számos különdíjat és plakettet is kiosztottak.
Vágólapra másolva!

A Highlights of Hungary 2017 első tíz helyezettje:

1. Tailorland
2. Parno Graszt
3. Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa Brand Projekt
4. Gemenc film / Árterek világa
5. Vigyél Haza Alapítvány / Virtuális kutyaétlap
6. Random Trip
7. CCE // weCARE orvosi eszközprogram
8. Őrfi József / „Meseház" a Pilisben
9. Testről és Lélekről
10. Füri ZeneTér

A KPMG különdíjasa: Logiscool
A Kreatív különdíjasa: Nikon One // Magyarország természetföldrajzi tájai
A Marie Claire különdíjasa: MONDO

Egy házilag barkácsolt BMX-parkra szavazott a győri régió

Az ötödik évfordulóját ünneplő kreatív gyűjtés 55 kiemelkedő kulturális, társadalmi vagy művészeti kezdeményezést választott ki a tavalyi évből, amiket egyediségük miatt a nagyközönségnek mindenképpen érdemes megismernie. A Highlights weboldalán januárban bárki szavazhatott ezekre a jelöltekre, ennek eredményét február 1-jén hirdették ki a Katona József Színházban tartott díjátadón. 2017 legegyedibb projektje így

a közönség véleménye szerint az a győri Tailorland BMX-park lett,

amit Szabó Konrád profi BMX-versenyző saját indíttatásból épített 3 éven keresztül. Idén először saját díjat adott át a 10 fős kurátori testület is, aminek a tagjai Bagi László, Böszörményi Nagy Gergely, Hitka Viktória, Horváth Dorka, Liptay Gabriella, Megyesi Zsuzsa, Martinkó József, Szűcs Péter, Takács Ákos és Trellay Levente voltak. Közös megállapodásuk szerint ezt az elismerést a göncruszkai közösségi méhészkedési kezdeményezés kapta. A gyűjtés kategóriafüggetlen gondolkozásmódját már ez a két díjazott is kiválóan jelzi, hiszen utóbbit a falu református egyházközsége indította útjára a helyi oktatás támogatására, a BMX-esek paradicsoma pedig egyéni döntésből épült fel fiatal sportolók gyakorlásához.

A szavazás második legtöbb voksát a régóta alkotó Parno Graszt zenekar kapta,

akiket a dobogón a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt követett. Az első tíz helyezett között találhatunk virtuális kutyaétlapot, orvosi eszközöket újrahasznosító programot, pilisi meseházat is, de olyan ismertebb nevek is felkerültek, mint az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről vagy a Puskás Peti vezette, általános iskolások zenei nevelését újradimenzionáló Füri ZeneTér.

A Highlights of Hungary idei partnerei közül hárman adtak át különdíjat, a KPMG a gyerekek kreatív programozási tudását erősítő Logiscoolt, a Marie Claire a fogyatékossággal élő gyermekek jogtudatosítását kártyajátékba foglaló MONDO projektet, a Kreatív pedig Nikon One graffitiművészt díjazta „Magyarország természetvédelmi tájai” című sorozatáért.

A Highlights of Hungary 2017-es kurátorai:

  • Bagi László (újságíró, Forbes)
  • Böszörményi Nagy Gergely (vezető, Design Terminál)
  • Hitka Viktória (képzőművész)
  • Horváth Dorka (újságíró, blogger, BOOKR Kids alapító)
  • Liptay Gabriella (kommunikációs szakértő, KPMG)
  • Megyesi Zsuzsa (art director, A+Z Design)
  • Martinkó József (építészet- és dizájnkritikus, Octogon Magazin főszerkesztő)
  • Szűcs Péter (szerkesztő, újságíró, PetersPlanet.travel alapító)
  • Takács Ákos (marketingvezető, Red Bull Magyarország)
  • Trellay Levente (art director, Telep Art Agency)