Kiderültek Ozzy Osbourne búcsújának részletei

Osbourne, Ozzy együttes énekel énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY
Budapest, 2016. június 1. Ozzy Osbourne az angol Black Sabbath együttes európai búcsúturnéjának budapesti állomásán, a Papp László Budapest Sportarénában 2016. június 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Elton John és Paul Simon még csak idén jelentették be, hogy kiszállnak a koncertezésből. A visszavonulását már tavaly bejelentő Ozzy Osbourne utolsó, hatalmas turnéjának részletei pedig most derültek ki. 
Vágólapra másolva!

Úgy néz ki, 2018 egyik sajátossága lesz, hogy kiszállnak a könnyűzene nagy öregei. Vagy legalábbis jócskán lecsípnek az aktívitásból. Az első ilyen bejelentés még Elton Johntól jött január végén, aztán néhány nappal később Paul Simon is elárulta, hogy felhagy a koncertezéssel. Most pedig a Black Sabbath frontembere, a szólóban is nagyon aktív

Ozzy Osbourne árult el részleteket

a tavaly bejelentett búcsúturnéjáról. A búcsúturné nem lesz rövid, mert Ozzy Osbourne 2020-ig úton lesz a beszédes nevű No More Tours 2 koncertsorozattal. 1992-ben volt már egy No More Tours nevű turné, ez indokolja a mostani neve végén a kettes számot. Azt a turnét azért indította, mert helytelenül sclerosis multiplexet diagnosztizáltak nála.

A búcsúturnéról Osbourne az otthonában tartott sajtótájékoztatót kedden. Azt mondta, „elképesztően szerencsés vagyok, hogy két sikeres zenei karrierem is lehetett.

amin ünnepelhetnek a rajongók és azok, akik szerették a zenémet az elmúlt 50 évben.” Ozzynak a

napokban született meg a nyolcadik unokája,

már csak ezért is érthető, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, hiszen – ahogy mondta is, – az elmúlt évtizedek turnéi alatt nagyon hiányolta a családja közelségét. Az is kiderült a sajtótájékoztatón, hogy az Osbourne, felesége és fia által életre hívott Ozzfest továbbra is működni fog.

A búcsúturné Amerikában indul április végén, és Osbourne Európában is megáll néhány helyen, többek között Prágában is június 13-án. A turné állomásai egyelőre 2018 októberéig vannak meg.