Újra Budapestre jön a Die Antwoord

2018.02.13. 13:38

A Die Antwoord utoljára 2016-ban zenélt Magyarországon, akkor a Sziget fesztivál nagyszínpadán, de előtte 2014-ben már a Budapest Parkban is játszott. Az idén 10 éves trió nyáron újra Budapestre látogat.

Ismét Die Antwoord-koncert lesz Budapesten, a nemzetközi könnyűzenei színtér egyik legmeghökkentőbb, dél-afrikai formációja augusztus 18-án lép fel a Budapest Parkban. Az idén tízéves csapat a kezdetektől ugyanabban a felállásban létezik: az énekesnő az egzotikus hangú Yolandi Visser, mellette a különc megjelenésű rapper, Ninja, valamint egy dj, God (korábban DJ Hi-tek) szerepel, aki általában furcsa maszkban áll színpadra. 

Die Antwoord a Sziget Fesztiválon.Forrás: Szabó Gábor

A triónak egy évvel megalakulása után, 2009-ben jelent meg első stúdióalbuma SOS címmel, a figyelmet az ezen szereplő Enter the Ninja című dal szokványosnak nem nevezhető klipjével hívták fel magukra.

Az antislágerek és a sokkoló videók azóta is az eddig négy lemezt megjelentetett Die Antwoord védjegyei. A Die Antwoord stílusában a hiphop, a rave, a eurodance, a techno keveredik, mindez afrikaans nyelvű rapbetétekkel. Saját magukat a zef stílusába sorolják, ami nagyjából a trash-nek feleltethető meg. A trió utoljára 2016-ban zenélt Magyarországon, akkor a Sziget fesztivál nagyszínpadán, de 2014-ben már a Budapest Parkban is játszott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK