Tortákat hajigálnak idén nyáron Sopronban

2018.02.14. 11:20

Valentin napján – immár hagyományosan – újabb világsztárokkal lepte meg közönségét a Telekom VOLT Fesztivál. Először áll magyar színpadra az amerikai szupersztár csapat, az Avenged Sevenfold, tucatnyi tortával és egy várhatóan gigantikus show-val tér vissza Sopronba az elektronikus zenei élet egyik igazán ikonikus alakja, Steve Aoki, érkezik a The Kills és az X Ambassadors.

Több ezer rajongó álma válik valóra június végén: Sopronba érkezik az amerikai metál színtér közel 20 éve meghatározó zenekara, az Avenged Sevenfold, akik eddig megjelent 7 nagylemezükön a metalcore-tól a heavy metálon át eljutottak mostanra a progresszív metálig is - a legnagyobb klubok és a legnevesebb rockfesztiválok fő fellépői.

Tortázz meg!

Az elektronikus zenei élet egyik legmeghatározóbb figurája, a DJ-producer Steve Aoki pár évvel ezelőtti soproni fellépésekor szeretett bele a Hűség Városába.

Itt éppen egy tavaly decemberi mexikói fellépésen talált célpontot a Művész ÚrForrás: Steve Aoki Facebook oldala - Caesar Sebastian / Cesar S. Alva

A 2014-es  fellépése előtt egyedül járta be Sopront: betért a helyi kocsmákba, megnézte a nevezetességeket és az Instagramon mutatta meg élményeit.

Sopron cukrászai újra készülhetnek, hiszen Steve a hagyomány szerint idén is tucatnyi habos tortával dobálja meg azokat, akik "Cake me!" feliratokkal várják a küzdőtéren.

Így tortázott Sopronban 2014-ben:

Még több név

Itt lesz Sopronban az egyik legizgalmasabb hangzásvilággal rendelkező brit duó, a bluesos, vadóc indie rockos The Kills, akiket az idei nyáron most tenyerükön hordoznak a legizgalmasabb európai fesztiválok, a tengerentúlról pedig az X Ambassadors hozza el dallamosabb rock-slágereit, őket ráadásul első alkalommal láthatja a magyar közönség. Az idei VOLTra korábban már többek között a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts és a Limp Bizkit részvételét jelentették be a szervezők.