Ráugrott az adóhivatal Shakirára

2018.02.27. 18:30

A barcelonai adóhivatal azt állítja, hogy Shakira 2011 és 2014 között kevesebb adót fizetett, mint amennyit kellett volna. Bár az énekesnő szerint nem jogos a követelés, és fellebbezni is fog az adóhatóságnál, mégis törlesztette a feltételezett adóssága egy részét.

Húszmillió eurót (körülbelül 6,2 milliárd forintot) fizetett Shakira a spanyol adóhivatalnak azután, hogy a barcelonai ügyészség adóelkerülés gyanújával bírósági eljárást indított ellene. Bár

Shakira szerint nem jogos a követelés,

és fellebbezni is fog az adóhatóságnál, mégis törlesztette a feltételezett adóssága egy részét. Shakira 2015-ben költözött az adóparadicsomként számon tartott Bahama-szigetekről Barcelonába.  

Shakira és Gerard Piqué 2011 óta nyilvánosan vállalják kapcsolatukatForrás: AFP/Josep Lago

A spanyol adóhatóság szerint valójában már 2011 óta él ott, azóta, hogy az Barcelonában játszó Gerard Piqué futballistával nyilvánosan vállalták kapcsolatukat. Első közös gyerekük 2013-ban született Barcelonában. Az adóhivatal azt állítja, hogy Shakira 2011 és 2014 között kevesebb adót fizetett, mint amennyit kellett volna, ugyanis nemcsak a spanyolországi bevételei után kellett volna adóznia, hanem a külföldön szerzett nyereségei után is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK