A fesztivál kitart a gyilkos zenész szerepeltetése mellett

2018.03.02. 12:16

Egy francia zenei fesztivál nem hajlandó levenni idei fellépőinek listájáról azt a zenészt, aki jó pár évvel ezelőtt egy dulakodásban megölte a barátnőjét. Pedig a banda letiltását célzó petíciót már több tízezren aláírták.

Úgy néz ki, felléphet a francia Papillons de Nuit könnyűzenei fesztiválon Bertrand Cantat is, pedig már 65 ezren aláírták a szerepeltetése ellen indított petíciót. Ugyanis 2003-ban a férfi dulakodás közben megölte a barátnőjét. A verekedés közben a nő

olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett a rá mért ütések miatt, 

hogy meghalt. A gyilkosság egy litvániai hotelszobában történt, amikor 15 évvel ezelőtt turnén volt Cantat akkori együttese, a Noir Desir - írja az NME.

Bertrand Cantat továbbra is zenél, aktívan koncertezik. Ez a felvétel 2018. március 1-én készültForrás: AFP/Xavier Leoty

A zenészt 8 év börtönre ítélték, és ebből 4-et le is ült, aztán 2007-ben feltételesen szabadlábra helyezték. Annak ellenére, hogy aktívan zenél,

sokak találnak kivetnivalót a véres múltjában,

és úgy néz ki, a májusban kezdődő Papillons de Nuit fesztivál egyelőre kitart a zenész meghirdetett felléptetése mellett. A Facebook-oldalukra feltöltött közlemény szerint minden, a 2018-as rendezvényükre meghirdetett koncertet megtartanak. 

„Továbbá érvényesítjük mind a 38, korábban bejelentett előadónk fellépési jogát, ahogy a közönségünkét is, hogy róluk emberi és művészi szempontból véleményt formálhassanak” - írják a közleményben, ami teljesen korrekt, azonban felmerül a kérdés, hogy mindezek után milyen lesz majd Bertrand Cantat fogadtatása a fesztiválon. Persze ha le nem mondja addig a koncertet. 

Cantat egyébként 2013-ban kezdett turnézni új bandájával, a Detroittal, és a fesztiválra szóló projektjének első albumával, az Amor Fati-val tervez fellépni. 

További tartalmak a rovatból