Szívinfarktusa volt a Piramis énekesének

2018.03.05. 12:42

A Piramis énekese Nyemcsók János, Csoki a szombati budapesti nagykoncert utolsó előtti száma közben lett rosszul, le kell mennie a színpadról. Azóta kiderült, hogy az énekesnek infarktusa volt. Orvosai azt mondták, ha 10 perccel később jut segítséghez, nem éli túl.  

Amint azt korábban megírtuk a koncertről vitte el a mentő a Piramis énekesét szombaton, tragédiába is fulladhatott volna a Piramis többek között Som Lajos emlékére tartott budapesti nagykoncertje. Nyemcsók János, azaz Csokia hatodik szám közben lett rosszul lett, le is ment a színpadról. Később kiderült, az énekesnek infarktusa volt. A zenekar dobosa, Köves Miklós a Borsnak elmondta, hogy Csokinak két koszorúere záródott el.  

Nyemcsók János Csoki kilenc éve az 1975-ben alapított Piramis zenekar tagja, énekeseForrás: Fabian Borbala/Fabian Borbala

„Az utolsó előtti számot nem tudta befejezni, nagyon rosszul lett, lement a színpadról. Hála istennek, a rendezvényen eleve ott voltak a mentők. A saját lábán ment oda hozzájuk, de nagyon rosszul volt, a technikusok támogatták. Rögtön EKG-ra kötötték meg infúzióra, és vitték is a sürgősségire. Koszorúér-elzáródása volt, éjjel megműtötték. Négy-öt napig bent tartják, és utána hat hétig pihennie kell” [...] „A színpadon volt Csoki fia, Bence is, mint második billentyűs. A zenekari fegyelem nem esett szét, mikor Csoki lement a színpadról, de a tervezett két szám helyett már csak egyet adtunk elő” - mondta Köves Miklós Pinyó. A zenekar másnap a Facebookon köszönte meg a mentőknek a gyors segítséget.”

Vasárnap délután már a kórházban azt mondta Nyemcsók János, hogy semmilyen előjele nem volt a rosszullétének, de már az első szám alatt levegőtlenséget érzett, aztán később pedig nyomást a mellkasában. Azt mondta az orvos, hogy még tíz perc, és nem élem túl. Az énekest néhány napig még kórházban tartják. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK