Dolores O'Riordan hangjával adja ki új albumát a The Cranberries

2018.03.08. 10:34

Utolsó olyan albumát adja ki a The Cranberries, amin még egykori énekesnőjük, a januárban meghalt Dolores O'Riordan énekel. Éppen 25 éve indultak a világhírnév felé első nagylemezükkel.

A The Cranberries már tavaly készült a 2018-as évre, hiszen 25 évvel ezelőtt, 1993. március 1-én adták ki első albumukat, az Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?-t. A debütalbum újra masterelt verziója mellett egy új stúdioalbumon is elkezdtek dolgozni 2017-ben, hogy

méltó módon tudják megünnepelni

első nagylemezük 25. születésnapját. Azonban közbejött énekesnőjük, Dolores O'Riordan tragikus halála januárban, így az együttes jegelte a projekteket.

Szerda este mégis bejelentették, hogy a sok megkeresés után úgy döntöttek, a korábbi terveknek megfelelően kiadják az első lemez új verzióját, ami sok extrát is kap majd. Emellett pedig

az új stúdióalbumot is megjelentetik, amin még O'Riordan énekel.

Az ő vokáljának rögzítését még 2017-ben befejezték. Ez lesz az együttes utolsó olyan lemeze, amin O'Riordan énekel. A The Cranberries távolabbi jövőjéről egyelőre nincs konkrét információ.

Tragikus robbantásról írták világslágerüket

Egy 25 évvel ezelőtti bombatámadás késztette a hétfőn meghalt Dolores O'Riordant, hogy megírja egykori együttese, a The Cranberries legnagyobb slágerét. A Zombie 1994-ben letarolta a könnyűzenei piacot, és maga mögé utasított egy halom nagyágyút. Fegyverek, katonák, Észak-Írország, konfliktus. És az énekesnő érdekes hangja, a fura, hagugrálós éneklési stílus és az a fülbemászó dallam.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK