Lemondta az összes nyári fesztiválkoncertjét Bertrand Cantat

Bertrand Cantat
A férfit napokon belül meghallgathatja az ügyészség.
Vágólapra másolva!
Hiába volt olyan fesztivál, amelyik kitartott Bertrand Cantat nyári szerepeltetése mellett, a zenész, aki egy évtizede megölte barátnőjét, végül maga mondta le összes nyári fesztiválkoncertjét. 
Vágólapra másolva!

Bertrand Cantat francia zenész hétfőn jelentette be, hogy lemondja az összes nyári fesztiválkoncertjét, miután már több mint 70 ezren írták alá a fellépései ellen indított petíciót - írja az AFP. A petíciót egyértelműen Cantat múljta miatt indították.

Bertrand Cantat franciaországi koncertjén 2018. március 1-én Forrás: AFP/Xavier Leoty

A zenész ugyanis még 2003 júliusában erősen ittasan egy litván hotelben veszekedés közben megölte a barátnőjét, Marie Trintignant színésznőt. Ezért nyolc év börtönre ítélték, amiből 4 évet le is ült, majd 2007-ben jó magaviselete miatt szabadult. A mostani petíciót indítók viszont úgy érezték, hogy Cantat bármilyen szintű szerepeltetése a fesztiválokon szinte

egyenértékű a családon belüli, vagy sokkal inkább a nők elleni erőszak támogatásával.

Az aláírások egyre csak gyűltek, és a civil nyomásra több fesztivál is törölte a fellépői listájából Cantat-t, mígnem március 12-én, hétfőn maga a zenész lépett vissza. Azt mondta, azért, hogy véget vessen a vitának és a fesztiválszervezőkre nehezedő nyomásnak. Noha idén nyáron nem lép fel egyetlen fesztiválon sem, a 2018-as évre meghirdetett turnéjának állomásain természetesen játszani fog.