Axl Rose-zal írja az AC/DC új albumát Angus Young

2018.03.22. 16:27

Az énekes nélkül maradt AC/DC-nek eddig csak a turnékon segített be a Guns N' Roses énekese, Axl Rose, de úgy néz ki, az ausztrál banda új albumán szerzőként is közreműködik már. 

Axl Rose az utóbbi években több turnén is kisegítette az ausztrál AC/DC-t az énekesük, Brian Johnson súlyos halláskárosodása miatt. Johnsont orvosai lényegében eltiltották a koncertezéstől. Az NME legutóbbi tudósítása szerint pedig az eddigi besegítős együttműködés komolyabbra fordulhat, ugyanis Angus Young új lemezen dolgozik, aminek készítésében Axl Rose is részt vesz.

Axl Rose besegít Angus Youngéknak az AC/DC koncertjén 2016-banForrás: Getty Images for BT PR/2016 Lisa Lake/Lisa Lake

A közös munkáról szóló hírek a szintén ausztrál Rose Tattoo zeneka énekese, Angry Anderson beszámolói alapján indultak el. Ő mesélt arról, hogy Angus Younggal beszélgetve tudta meg, hogy a gitáros új lemezen dolgozik. Amikor megkérdezte, hogy ki van még a bandában, azt válaszolta, hogy Axl.

Az AC/DC 1973 óta több mint 200 millió lemezt adott el. Legutóbbi albumuk, a Rock or Bust hatéves szünet után, 2014-ben jelent meg. Ez az első lemezük, amelyen Angus testvére, Malcolm Young ritmusgitáros, a banda egyik alapítója nem szerepel. Ő is egészségi okokra hivatkozva vonult vissza, majd nem sokkal a lemez megjelenése után, 2014-ben meghalt. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK