Írjon úgy, mint Kurt Cobain

2018.04.10. 12:25

David Bowie, Kurt Cobain, John Lennon, Leonard Cohen és Serge Gainsbourg kézírását régi levelek és jegyzetek alapján rekonstruálták, majd létrehoztak egy honlapot, ahonnan ingyen letölthető, és telepítés után bárki használhatja betűtípusként. Ezzel a projekttel készítők a fiatal zenészeket szeretnék inspirálni.

Bárki ingyenesen letöltheti David Bowie, Kurt Cobain vagy éppen John Lennon kézírását és betűtípusként alkalmazhatja. A Songwriters Font nevű projekt lényege, hogy azok a dalszerzők, akik nagy hatást gyakoroltak a közönségre, most újfajta módon is inspirálhassák a zenészeket. Az eredeti kézírásokat régi levelek és jegyzetek alapján rekonstruálták és létrehoztak egy honlapot, ahonnan ingyen le lehet tölteni David Bowie, Kurt Cobain, John Lennon, Leonard Cohen és Serge Gainsbourg kézírását, telepíteni lehet a számítógépen és már használható is betűtípusként.

Kurt Cobain 1994. április 5-én lett öngyilkosForrás: Getty Images

 „A dalszerzésnél a legfontosabb az inspiráció. A Songwriters Fonts azért készült, hogy inspirációt adjunk a zenészeknek. Ha egy legendás dalszerző kézírását használják dalszövegírás közben, az segíteni fog, hogy elengedjék a fantáziájukat ” - mondták a készítők, Julien Sens és Nicolas Damiens az NME-nek. 

Nemrég, április 5-én volt 24 éve, hogy Kurt Cobain 27 évesen öngyilkos lett. Az évforduló alkalmából a felesége, Courtney Love is megemlékezett róla. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK