Zárolták Johnny Hallyday vagyonát az örökösödési vita miatt

2018.04.13. 18:23

Egy francia bíróság zárolta pénteken Johnny Hallyday 100 millió euróra becsült vagyonát, mert a tavaly elhunyt rocksztár özvegye és korábbi kapcsolataiból származó gyermekeI pereskednek az örökségen.

A francia rock szupersztárja 74 évesen, a tüdőrákkal folytatott hosszú küzdelem után halt meg 2017 decemberében. Végrendelete nem nyilvános, az örökösödési perben eljáró ügyvédek szerint azonban úgy tűnik, hogy az énekes minden vagyonát negyedik feleségére, a 42 éves Laeticiára hagyta, aki 21 éves volt összeházasodásuk idején.

Johnny HallydayForrás: FilmMagic/2016 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

A vagyon, benne a szerzői jogokból származó bevételek befagyasztását a rocksztár színésznő lánya, a 34 éves Laura Smet és énekes fia, az 51 éves David Hallyday kérte. Johnny Hallyday vagyonát illetően nagyon eltérő becsléseket közöl a francia média, egyesek szerint a tényleges örökség jóval kevesebb is lehet 100 millió eurónál az adósságok miatt.

A bíróság elutasította a leszármazottak azon kérését, hogy kapjanak beleszólást a rocksztárnak a halála előtt felvett és az idei év folyamán megjelenő, várhatóan hatalmas bevételt hozó utolsó albumával kapcsolatban.

A gyászszertartáson százezrek búcsúztatták az énekest, aki több mint 100 millió lemezt adott el csaknem hat évtizedes pályafutása alatt.