Meghalt Avicii

musikfestival Summerburst 2015 music Horizontal Picture taken on May 30, 2015 shows Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii (Tim Bergling) performing at the Summerburst music festival at Ullevi stadium in Gothenburg, Sweden.
It was confir
Avicii 2015 májusában, a Summerbrust Fesztiválon
Vágólapra másolva!
Meghalt a 28 éves svéd DJ, Avicii. Egyelőre csak annyit tudni, hogy péntek délután Omán fővárosában, Maszkatban találtak rá holtan a világ egyik legismertebb, legnépszerűbb DJ-jére.
Vágólapra másolva!

A Hollywood Reporter arról ír, hogy az előadó halálhírét szóvivője, Baron Diana jelentette be.

- mondta.

Avicii a 2015-ös Szigeten Fotó: Kozma Zsuzsi

„A család összeomlott és mindenkit arra kérünk, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket ebben a nehéz időszakban” - írta Baron Diana. Aviciit néhány nappal ezelőtt jelölték a Billboard Music Award díjra a legjobb danc/elektronikus album kategóriában.

A DJ legismertebb munkái közé tartozik a Hey Brother, a Wake Me Up!, a The Dasy és a You Make Me. Rengeteget ivott egy időben a folyamatos turnézások közben, alkoholizmusa hasnyálmirigy-gyulladást is okozott nála, kétszer került kórházba az ital miatt. Mindenki ledöbbent, amikor 2016 márciusában bejelentette, hogy egészségügyi problémák miatt visszavonul. 2017-ben dokumentum film készült róla Avicii: True Stories címmel. Később bejelentette a stúdióba való visszatérést, és 2017-ben kiadott egy új kislemezt.

Magyarországon is járt

Avicii a For A Better Day és Pure Grinding című klipjét Magyarországon forgatta. Előbbi több részét a fóti szemétégető mellett, míg utóbbit részben az etyeki Korda Filmstúdióban. A 2015-ös Sziget Fesztivál egyik headliner fellépője volt.