Milliós gázsit bukott Demjén Rózsi Kaposváron

Demjén Ferenc Demjén Rózsi interjú portré Demjén Ferenc interjú otthonában
Demjén Ferenc interjú otthonában
Vágólapra másolva!
Demjén Ferenc péntekre meghirdetett kaposvári koncertje elmarad, és egyértelműen a zenekaron kívüli okok miatt, nemhiába dühös a zenekarvezető. 
Vágólapra másolva!

Május 11-ére, azaz péntekre hirdettek Demjén-koncertet Kaposváron, de az utolsó pillanatban lemondták. A zenekar sietett mihamarabb jelezni, hogy nem egészségügyi problémák miatt marad el a koncert, hanem – ahogy írják Facebook-posztjukban – rajtuk „kívül álló körülmények miatt”.

Demjén Ferencet a Blikk kereste fel, akiknek azt mondta, „dühös vagyok, mert hiába mondom, hogy semmi közöm nem volt a lefújáshoz, sokan gondolják majd azt, hogy biztos miattam hiúsult meg ez a koncert. De leginkább

A zenésztársaim is felháborodtak, mert előre megterveztük a hét végét. Pénteken mentünk volna Kaposvárra, szombaton pedig Győrszentivánon lesz koncertem. A szervező mostanáig nem mert személyesen felhívni. A zenekarom egyik tagjától kellett megtudnom, hogy elmarad a kaposvári buli, mert »anyagilag nem jön ki«, amit azért nem tudok elhinni, mert a plakáton is látszik, milyen sok szponzort szerzett a szervező. Mellesleg ezt a plakátot csak kevesen látták. Azt hallottam, csak néhány helyen lett kitéve.

és ezért nem kelt el elegendő jegy, mert idén eddig mindenhol telt ház előtt játszottunk.”

Demjén Ferenc-interjú otthonában Fotó: Hirling Bálint - Origo

A plakáton valóban 30-nál is több szponzor van feltüntetve. Az anyagi veszteségről Demjén azt mondta a lapnak, hogy „itt nemcsak az én gázsimról van szó, hanem a zenészeimnek és a produkció többi alkalmazottjának a javadalmazásáról. Nem akarok összeget mondani, annál is inkább, mert arra még mindig nem kaptam egyértelmű választ, hogy fizetnek-e kártérítést. Igazolni tudom, hogy erre a napra lett volna másik meghívásom.” A Blikknek Demjén Ferenc

nem cáfolta, hogy milliós tételről van szó.

A lap megkereste a koncertszervezőt is, akik szűkszavúan annyit mondtak, „Demjén nem betegedett meg. Nem egészségi, hanem kívül álló okok miatt nem tudjuk a koncertet megtartani, de ennél többet nem kívánok mondani. A jegyek a megvásárlás helyén visszaválthatók.”