Több száz méteres kígyórekord születhet a Millenárison

Lego
kígyó
Vágólapra másolva!
Világrekordra készülnek a hétvégén a Millenárison. A kétnapos Kidfest szervezői a tervek szerint a Malajziában 5 évvel ezelőtt felállított Lego kígyó világrekordját szeretnék megdönteni. 
Vágólapra másolva!

Világrekordra készülnek a június 2-3-án a Millenárison. A hétvégi Kidfest szervezői a rendezvényre látogató gyerekek és szüleik segítségével akarnak egy hatalmas kígyót építeni kizárólag Lego elemekből.

A cél a 320 méteres hosszúság,

amivel túlszárnyalhatják az 5 évvel ezelőtt Malajziában felállított világrekordot. A kísérlet mellett lesz egy halom szórakoztató és készségfejlesztő program is a gyerekeknek és családjaiknak.

A jelenlegi rekorder Lego kígyó, amit 5 éve készítettek Malajziában Forrás: Thomas Yong

A kígyót már június 1-én, pénteken elkezdik építeni az előre regisztrált iskolás osztályokkal és ovis csoportokkal. A tervek szerint a siklófejű kígyóhoz

több mint 1 millió építőkockát használnak majd fel,

és 9-10 centiméteres, 230 elemből készített körsablonokból áll majd össze. A Lego kígyó egy hosszabb szakasza narancssárga-fehér színű lesz, mert a rendezvény mögött ott van a Nickelodeon gyerekcsatorna is. Egyébként minden megépített 50 méteres szakaszt a gyerekcsatornán futó produkciók karaktereit ábrázoló kreatívok jelölnek: többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter street: Kölykök póráz nélkül, a Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry főhősei.