Hobo az Arénában ad életműkoncertet

Földes László Hobo
Földes László Hobo
Vágólapra másolva!
Ötvenévesnél is hosszabb pályafutásának legfontosabb elemeit mutatja majd be életműkoncertjén Földes László márciusban. Hobo megjelenés előtt álló lemeze, a Hé, Magyar Joe egy részét is előadja majd.
Vágólapra másolva!

Viharban születtem címmel életműkoncertet ad Hobo 2019. március 30-án a Papp László Budapest Sportarénában. „Többórás koncertet adok, amelyben egy előadásban

- mondta Hobo. A koncert Hobo pályája kezdetével, a fekete blues-zal, a Rolling Stonesszal, a Doorsszal, Jimi Hendrix magyarra fordított számaival indul, és elhangzanak a Hobo Blues Band legfontosabb dalai, fontos részt kap a költészet szolgálata és tisztelete, „ami gyermekkorom óta végigkíséri életemet”, és megjelenés előtt álló lemeze, a Hé, Magyar Joe egy részét is előadja.

A Viharban születtem plakátjának dizájnja Forrás: Origo

A lemez novemberben kerül színpadra a Nemzeti Színházban. Hobo jövő márciusi Aréna-koncertjén

fellép néhány új és régi alkotótársa,

Póka Egon és Tátrai Tibor, de ott lesz Deák Bill Gyula és Cserhalmi György is.

Földes László Hobo fotó: Talán Csaba

Hobo már 1969-ben megpróbálkozott egy együttes létrehozásával, azonban a Lepkék és virágok néven alakult együttes nem volt hosszú életű, csupán négy fellépésük volt. A Hobo Blues Band 1978 áprilisában egy

Lajos utcai kocsmában alakult meg.

Hobo zenei pályafutásán kívül szerepelt játékfilmekben, dokumentumfilmekben és színházi darabokban, valamint könyveket írt és fordított is. 2011-ben hatvanhatodik születésnapja előtt dupla búcsúkoncertet adott a Hobo Blues Banddel, 2013-tól a Nemzeti Színház tagja.