Megvették Elvis híres gyűrűjét

2018.06.19. 07:52

Árverésen elkelt Elvis Presley híres oroszlánfejes gyűrűje és első Las Vegas-i szerződése is. Az aukciósház szerint a showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg.

Több mint 33 ezer fontért (12 millió forint) cserélt gazdát Elvis Presley oroszlánfejes aranygyűrűje egy szombati, angliai árverésen, amelyen a rock and roll királyának első Las Vegas-i szerződése is új gazdára talált 28 ezer fontért. A Wiltshire megyei Devizes városában működő Henry Aldridge and Son aukciósház szerint a showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg. A híres oroszlánfejes gyűrűt, amely 14 karátos aranyból készült és amelyen az állat szemei gyémántból vannak.

Elvis mindig is vonzódott az oroszlánhoz, mivel az a ragadozók királya és az erő szimbóluma. A gyűrűhöz tartozó eredetiségigazolás szerint, amit Jimmy Velvet, a néhai zenész egyik barátja hitelesített, az ékszer megsérült, amikor egyik este Gracelandben Elvis leejtette a padlóra, és a Memphis Mafia egyik tagja

véletlenül rálépett.

Egyébként a gyűrűt soha nem javították meg.

Az árverésen elkelt egy régi Elvis-szerződés, amit a király 1956-ban írt alá. A dokumentum különlegessége, hogy ez volt Elvis első Las Vegas-i szerződése, amely két hétre – harminc műsorra – szólt a New Frontier Hotelben. Az Elvis által kétszer aláírt dokumentum szerint a zenész összesen 15 ezer dollárt kapott a két hétre.

Elvis több mint 150 albumot adott ki, ezekből 1 milliárd darab kelt el világszerte. Mintegy hétszáz dalt énekelt lemezre, köztük olyan sikereket, mint a Jailhouse Rock, a Can't Help Falling in Love vagy a Love Me Tender. Csak Las Vegasban 636 teltházas koncertet adott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK