Megvették Elvis híres gyűrűjét

Elvis Presley Család  Így néztek ki gyerekkorukban a világsztárok - Fotók!
Vágólapra másolva!
Árverésen elkelt Elvis Presley híres oroszlánfejes gyűrűje és első Las Vegas-i szerződése is. Az aukciósház szerint a showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg.
Vágólapra másolva!

Több mint 33 ezer fontért (12 millió forint) cserélt gazdát Elvis Presley oroszlánfejes aranygyűrűje egy szombati, angliai árverésen, amelyen a rock and roll királyának első Las Vegas-i szerződése is új gazdára talált 28 ezer fontért. A Wiltshire megyei Devizes városában működő Henry Aldridge and Son aukciósház szerint a showbiznisz legkiemelkedőbb emléktárgyai közé tartozó tételeket amerikai gyűjtők vásárolták meg.

A híres oroszlánfejes gyűrűt, amely 14 karátos aranyból készült

és amelyen az állat szemei gyémántból vannak.

Elvis mindig is vonzódott az oroszlánhoz, mivel az a ragadozók királya és az erő szimbóluma. A gyűrűhöz tartozó eredetiségigazolás szerint, amit Jimmy Velvet, a néhai zenész egyik barátja hitelesített, az ékszer megsérült, amikor egyik este Gracelandben Elvis leejtette a padlóra, és a Memphis Mafia egyik tagja

véletlenül rálépett.

Egyébként a gyűrűt soha nem javították meg.

Az árverésen elkelt egy régi Elvis-szerződés, amit a király 1956-ban írt alá. A dokumentum különlegessége, hogy ez volt Elvis első Las Vegas-i szerződése, amely két hétre – harminc műsorra – szólt a New Frontier Hotelben. Az Elvis által kétszer aláírt dokumentum szerint a zenész összesen

15 ezer dollárt kapott a két hétre.

Elvis több mint 150 albumot adott ki, ezekből 1 milliárd darab kelt el világszerte. Mintegy hétszáz dalt énekelt lemezre, köztük olyan sikereket, mint a Jailhouse Rock, a Can't Help Falling in Love vagy a Love Me Tender. Csak Las Vegasban 636 teltházas koncertet adott.