120 millióért megvette, aztán hagyta tovább pusztulni

Elvis Presley
Magánrepülőgép
Vágólapra másolva!
Ismét árverésre bocsátották Elvis Presley egykori magánrepülőgépét, amely jó 30 éve parkol egy új-mexikói kifutópályán és legutóbb tavaly cserélt gazdát 430 ezer dollárért (120,7 millió forint).
Vágólapra másolva!

Tavaly vette meg valaki 430 ezer dollárért Elvis rendesen megkopott és kibelezett magángépét, ami most újra eladó sorba került. A tavalyi adásvétel előtt jó 30 évig rostokolt a gép egy új-mexikói kifutópályán. A piros színű, 1962-es Lockheed Jetstar kisgép eredetileg Elvis és apja, Vernon Presley tulajdona volt. A repülőben

ma már nincs motor és pilótafülkéje, valamint a külső borítása is alapos javításra szorul.

A gép 36 éve magántulajdonban van és háborítatlanul áll az új-mexikói Roswell egy reptéri kifutóján. Az IronPlanet nevű internetes aukciós portál szerint ugyan a gép 2017-ben gazdát cserélt 430 ezer dollárért, de még mindig Roswellben van és jelenlegi tulajdonosa semmit sem változtatott meg a történelem ezen darabján.

30 évig rostokolt a kifutópályán Elvis kibelezett magángépe

430 ezer dolláért vette meg valaki Elvis Presley egykori magángépét. A félig roncs vörös repülő 30 évig parkolt egy új-mexikói kifutópályán. Valaki 430 ezer dollárért (körülbelül 118 millió forintért)Ű vette meg Elvis Presley egykori magánrepülőgépét. A vörös repülő 30 évig rostokolt egy új-mexikói kifutópályán. Egy kaliforniai árverésen vette meg valaki szombaton.

A repülő belső dizájnját állítólag maga Elvis tervezte piros bársonyülésekkel, szőnyeggel és aranyozott farészletekkel, ezt azonban a gép egy korábbi tulajdonosa, Roy McKay korábban cáfolta. A férfi annak idején az albuquerque-i televízióban mondta el, hogy amikor a gépet megvette,

szürke, szerinte koporsószerű volt a berendezés, és ő változtatta meg.

A vörös bársonyülések Forrás: Associated Press

A 2017-es aukciót bonyolító GWS Auctions Inc. szóvivője, Carl Carter ennek ellenére kitartott saját állítása mellett, és közölte, hogy a Szövetségi Légügyi Hivatalban nyoma sincs annak, hogy valaha bármiféle belső változtatást végeztek volna a gépen. Az IronPlanet július 27-ig várja az online ajánlatokat a gépre. A rock and roll királya, akinek kultusza máig töretlen, 42 évesen, 1977-ben halt meg Memphisben.