Michael Jackson életéről készül musical

Michael Jackson, 1990, GALÉRIA
Michael Jackson 1990-ben New Yorkban
Vágólapra másolva!
Michael Jackson életéből készül musical, és várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán. Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson életéről szóló musical érkezik a Broadway-re. A pop királyának hagyatékkezelője és a Columbia Live Stage kedden jelentették be, hogy zenés darab készül Michael Jackson életéről.

A musical várhatóan 2020-ban debütál a Broadway színpadán.

Az egyelőre cím nélküli darabot a kétszeres Pulitzer-díjas amerikai drámaíró, Lynn Nottage írja Jackson dalainak felhasználásával. A produkciót a Tony-díjas brit koreográfus, Christopher Wheeldon rendezi és koreografálja.

Michael Jackson 2009-ben halt meg Forrás: Getty Images/WireImage/Kevin Mazur

A szereplőkkel kapcsolatban még nem hoztak nyilvánosságra részleteket. Korábban már Donna Summerről, Cherről, Gloria Estefanról, a The Go-Go's-ról, valamint a Huey Lewis and the News formációról is készült musical a saját dalaikra épülve.

A többszörös Grammy-díjas Jackson, aki több millió lemezt adott el világszerte,

1983-ban rukkolt elő a Thriller című albummal, amely minden idők legnagyobb példányszámban elkelt lemeze lett, olyan slágerekkel, mint a Beat It és a Billie Jean.

Nottage nevéhez fűződik egyebek között a Verejték című darab, valamint az afrikai bordélyban játszódó, Ruined című színmű. A jelenleg a New York-i balett rezidens koreográfusaként tevékenykedő Wheeldon rendezte és koreografálta az Egy amerikai Párizsban című előadást a Broadwayn.