Szicíliai zenei fesztivál érkezik Budapestre

TARANTA FEST Valentina Balistreri
Valentina Balistreri
Vágólapra másolva!
Szicíliai zenei fesztivál érkezik Budapestre július 12-13-án. Idén 4 fiatal szicíliai zeneszerző énekes a főszereplő, akik zenéjükben ötvözik a hagyományos szicíliai népzenét és a modern zenei elemeket, kísérleteznek, új stílusokat hoznak létre.
Vágólapra másolva!

Olasz zenészek, szicíliai muzsika, tüzes mediterrán táncok, közös hangszerkészítés kicsiknek és nagyoknak, hangszeres workshopok haladóknak és teljesen kezdőknek. A TARANTA FEST zenei fesztivál fókuszában a dél-olasz zene és kultúra áll.

Az ingyenes fesztivál július 12-13-án lesz a budapesti Anker't-ben.

Idén 4 fiatal szicíliai zeneszerző énekes a főszereplő, akik zenéjükben ötvözik a hagyományos szicíliai népzenét és a modern zenei elemeket, kísérleteznek, új stílusokat hoznak létre. Idén Mimì Sterrantino, Francesca Incudine, Valentina Balistreri és Roberta Gulisano képviselik az új és hagyományos szicíliai zenét külföldön, így nálunk is.

Valentina Balistreri Forrás: TARANTA FEST

A fesztivál zenével, workshopokkal, kiállításokkal és táncoktatással igyekszik bevezetni a résztvevőket Szicília tradicionális zenéjébe, népi hagyományaiba. A kétnapos rendezvény számos interaktív lehetőséggel várja a résztvevőket, például megtanítják a tarantellát és a pizzicát, lesz szicíliai pásztorsíp készítés, jellegzetes

szicíliai keretes dobon doboktatás, és a szicíliai dorombot is kipróbálhatják majd

a résztvevők. A foglalkozások ingyenesek, de néhány közülük regisztrációhoz kötött a rendezvény honlapján a rendelkezésre álló hangszerek száma miatt.

Mindkét este koncerttel zárul, idén 13. alkalommal szervezi meg a Taranta Fest-et

a Tamburi di Aci szicíliai kulturális egyesület, melynek megvalósitásában partnerként részt vesz a Vivi Budapest Egyesület, a MediaEvent Kft, az AreaSud Egyesület és a Darshan Egyesület. A az idei fesztivál a MiBACT és a SIAE támogatásával valósulhat meg.

A fesztivál záró eseményét július 31-én a szicíliai Zafferana Etneaban tartják,

ahol az Etna lábánál található költői környezetben lépnek fel a zenészek.