"Néha anyám rám szól, hogy rakjak rendet" - Rita Ora a Soundon

Rita Ora interjú, Balaton Sound 2018
Vágólapra másolva!
Rita Ora nagyot megy most a világban: egyre szaporodnak mögötte az emlékezetes fellépések, nagy slágerek, meg az őrületes lemondások. Legalábbis a magyar fesztiválközönség számára még erről is ismeretes lehet - tavaly a Sziget előtt nem sokkal lemondta a bulit. Idén viszont nem volt megúszás, becsülettel megjelent a Balaton Sound Nagyszínpadján. Nem is haragudott rá senki. Így mi sem, már csak azért sem, mert egy elképesztően cuki hölgynek tűnt a röpke villáminterjú mind a négy perce alatt. A "Hot right now" című 2012-es slágerrel szupersztárrá avanzsált 27 éves hölggyel a fellépése előtt beszélgettünk Zamárdiban. 
Vágólapra másolva!

Ne haragudj, de bármit is akartam kérdezni, teljesen kivert az észből ez a cipő! Kényelmes ez?

A Buffalóm? Hát nem ebben járok nap, mint nap, de a színpadon egészen jól mutat. Ebben úgy nézek ki,

mint aki a Spice Girls-ből jött volna.

Emlékszem rá, persze, nagyon ment a kilencvenes években.

Bizony, most úgyis nagyon jönnek vissza azok az idők.

Hiányoznak a kilencvenes évek?

Fogalmazhatunk így is. Én ugye akkoriban születtem és a kilencvenes években nőttem fel. Gyerekkoromat is azok a zenék kísérték végig. Mint mondjuk a már említett Spice Girls, vagy az akkori hip-hop, rap és rock előadók. Nagy nevek pörögtek akkoriban is, naná, hogy erősen hatottak rám.

"A kilencvenes évek zenéin nőttem fel" Fotó: Major Kata - Origo

Viszont, ha nem bántalak meg, akkor mostanában inkább téged hívnálak "nagy névnek".

Ó, köszi szépen!

Mégis mitől vagy te közben egy hétköznapi lány is?

Na ez egy jó kérdés! Van egy elég komoly és profi csapatom. Mindenki azt szokta mondani a csapatára, hogy olyan, mintha a családja lenne, de ez valóban így van. A legelejétől velem vannak, amikor még nem ekkora színpadokon léptem fel és nem ennyi ember előtt.

Ők azok, akik akkor is láttak, amikor még szinte sehol sem tartottam. És ők azok, akik most segítenek abban, hogy hétköznapi lány tudjak maradni.

A menedzserem olyan, mintha a nővérem lenne. Nem szigorú, nem szorít keretek közé, de egyenesen megmondja az igazat, vagyis azt, amit gondol. Illetve az a helyzet, hogy szeretném elkülöníteni a munkát a magánéletemtől. Nem akarom ezt a világot beengedni az otthonomba. Nem jó ezt keverni.

Előfordult, hogy valakinek rád kellett szólnia, hogy most már azért szállj le a földre?

Például az anyám. De a családomból bárki bármikor jöhet hozzám, ajtóm mindig nyitva áll előttük. Persze vicces az, hogy néha átállítanak a szüleim és anyám rám szól, hogy rakjak rendet. De minden mással kapcsolatban is megmondja a véleményét. Még mindig.

"Szeretném elkülöníteni a munkát a magánéletemtől. Nem akarom ezt a világot beengedni az otthonomba." Fotó: Major Kata - Origo

Te pedig ilyenkor átmész rendes kislányba?

Nézd, a szüleim Koszovóból jöttek.

Ha nem azt csinálod, amit mondanak, akkor eléggé be tudnak keményíteni.

Emlékszel arra, amikor el merted hinni azt, hogy sikeres lehetsz?

Ez akkor volt, amikor kijött a Hot right now, amit DJ Fresh-sel csináltunk. Annyira durván elindult a listákon, hogy nem hittem el. Az is igaz, hogy nem tudtam, hogy mit is várjak. Imádtam azt a dalt, szerintem tök jól sikerült, de amikor kijött, olyan volt, mintha felrobbant volna. Nem sok no.1 drum'n'bass dal született az elmúlt évtizedekben.

Őrület volt!

Az emberek pedig várták az újabb és újabb dalokat. Én pedig csak néztem, hogy húha, ilyet is tudok? Most meg már az álmaimat élem.

Az álmaimat élem Fotó: Major Kata - Origo

Nem volt ez ijesztő elsőre?

Nem, inkább elképesztően izgalmas volt.

Úgy értettem, hogy a Hot right now-t követően kvázi el is veszítettétek az irányítást.

Abszolút! Hihetetlen őrület kerekedett a számból, nem tudtuk, hogy mi fog történni, hogyan lesz tovább. Ez igaz. Fel sem fogtuk.

Illetve a saját hírneved növekedésére sem lehettél hatással.

Egyáltalán nem. Az előadásaimra és a barátaimra lehetek hatással, illetve szeretnék a lehető legtöbbet megtenni azért, hogy a közönségem jól érezze magát. Ez minden,amit tehetek és amivel foglalkozhatok.

Rita Ora interjú, Balaton Sound 2018 Fotó: Major Kata - Origo

Mi lesz most?

Egy új album!

Egy album, egy album, egy albuuuuuuum. (Kiabál.)

Legkésőbb jövőre meg is jelenik.

Miért lesz ez egy izgalmas lemez?

Nézd, négy éve nem jöttem már ki új lemezzel - már csak ezért is izgalmas lesz.

Ellustultál?

Jaj, dehogy! Inkább elfoglalt voltam. De most már készen állok arra, hogy új dolgokba vágjak. Most ez a legfontosabb terv.