Veszekedéssel kezdődött Orbán József temetésének szervezése

Orbán József, 100 Folk Celsius
Gárdony, 2010. július 23. Orbán József (b) és Littvay Imre , a 100 Folk Celsius tagjai szórakoztatják a közönséget az együttes koncertjén a XV. Gárdonyi Country Fesztiválon. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Veszekedéssel kezdődött Orbán József temetésének szervezése, a szertartást a zenész barátai intézik. A temetkezési cégek sokkal több pénzt akartak elkérni csak azért, mert egy ismert embert búcsúztatnak. 
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy augusztus 9-én temetik el Orbán Józsefet, aki hétfő hajnalban halt meg a kórházban hosszan tartó betegsége után. A 100 Folk Celsius frontembere korábban azt kérte barátaitól, hogy szülőfalujában, a Vas megyei Pinkamindszenten temessék el, édesanyja mellé.

Mivel a zenésznek csak távoli rokonai élnek, a temetést barátai szervezik,

Benkő László fia, Benkő Balázs és a zenekar alapító tagja, Littvay Imre közösen intézkednek.

Veszekedéssel kezdődött Orbán József temetésének szervezése Forrás: MTI/Kollányi Péter

A szertartás körül azonban problémák adódtak. „Két temetkezési céggel is összevesztem, ugyanis

Bármennyire is morbid, de olyan költségeket is megpróbáltak beleépíteni az árba, amin csak pislogtunk. Például zokszó nélkül plusz egy hét tárolást akartak elszámolni, és a temetés helyszínére szállításnál is megpróbálták felsrófolni az árat.

Tudtam, hogy csak nyerészkedni akarnak, így veszekedéssel kezdődött a szervezés... Ez mindannyiunk számára nagyon kínos és egyben bosszantó is volt. De szerencsére

csak azért, mert egy ismert embertől búcsúzunk” – mondta Benkő Balázs a Ripostnak. Orbán József barátai azt is hozzátették, hogy megpróbálnak a zenészhez méltó temetést szervezni.