Osztálykirándulásos haverokként kezdték, ma már óriási bulikat csinálnak

Sziget fesztivál 2018.0813. hétfő, 6. nap
Vágólapra másolva!
Elérkezett a Sziget Fesztivál utolsó napja. A nagy szomorkodás előtt még azért érdemes végigtombolni a nagyszínpados koncerteket, fellép például a Grammy-díjas The War On Drugs, és a várva várt Arctic Monkeys is. 
Vágólapra másolva!

Az utolsó napon a nagyszínpadon egy New York-i cigány-punk zenekar, a Gogol Bordello indítja a bulit. Az együttest még 1999-ben alapították, és azóta töretlenül működik. 2005-ben váltak igazán ismertté, amikor az Everything Is Illuminated című filmben több dallal is közreműködtek.

Később, 2008-ban dokumentumfilmet is készített magáról a zenekar,

majd 2012-ben a Coca Cola kampányához is csatlakoztak egy dallal. Utoljára 2017-ben adtak ki lemezt, Seekers and Finders címmel.

A Gogol Bordello után a brit Blossoms lép fel a nagyszínpadon. A bandát 2013-ban alapították, 2016-ban pedig indultak a BBC tehetségkutatóján, ahol a negyedik helyen végeztek. Második stúdióalbumuk idén áprilisban jelent meg Cool Like You címmel. A Blossoms egyik érdekessége, hogy az alapító tagok közül ketten, Tom Ogden és Joe Donovan egy

iskolai kiránduláson ismerkedtek meg gyerekként.

ANNOUNCEMENT 7PM TONIGHT

B L O S S O M S (@blossomsband) által megosztott bejegyzés,

A Blossoms után a nagyszínpadon koncertezik a Grammy-díjas The War On Drugs. Az amerikai indie rock banda már 2005 óta működik, azóta már 4 stúdióalbumuk megjelent, utoljára 2017-ben. Abban az évben nyerték meg a Grammyt, legjobb rockalbum kategóriában, A Deeper Understanding című lemezükért. Az együttes két alapító tagja már 2003-ban megismerkedtek, Adam Granducielben és Kurt Vile-ban sok volt a közös, például rajongtak Bob Dylanért.

A Szigeten az utolsó nagyszínpados koncertet az Arctic Monkeys adja. A 2002-ben alakult indie rock együttes első sikerét a I Bet You Look Good on the Dancefloor című kislemezükkel érték el, amivel első helyre kerültek az angol kislemez-eladási listán. Első nagylemezük is hasonlóan sikeres lett, a Whatever People Say I Am, That's What I'm Not 2006-ban jelent meg, és a brit zenei történelem

leggyorsabban fogyó debütáló lemezévé vált,

ezzel pedig lekörözték az Oasis Definitely Maybe című albumát is. Ezek után az Arctic Monkeys megnyerte a 2006-os Mercury Prize-t és a 2007-es BRIT Awardsot is a legjobb brit album kategóriában. Egyébként a nagy sikerükhöz az is hozzájárult, hogy ők voltak az egyik első zenekar, akik az interneten keresztül terjedtek el. 2014-ben már felléptek a VOLT Fesztiválon, szóval a keddi már a második magyarországi koncertjük lesz.

A Világzenei Színpadon egy magyar zenekar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra is fellép. A 2003-ban alakult budapesti skazenekar a magyar népzene és a jazz elemeit is alkalmazza. Indulásuk óta négy nagylemezt, egy koncertlemezt, egy DVD-t és számos kislemezt is kiadtak, valamint a sok külföldi mellett bejárták a legnagyobb magyar fesztiválokat is, így a Szigeten sem először lépnek fel. Tavaly márciusban a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere, KRSa adott interjút az Origónak. „Mi próbáljuk kitartóan nyomni, minket ez érdekel, ezt szeretjük.

És a bázis csak az egyik fele a dolognak. A másik fele pedig a zenekar” – mondta akkor.

A Lovasi András alapította Kiscsillag is fellép kedden, a Petőfi Rádió - Telekom VOLT Fesztivál Színpadán. Lovasi András tavaly nyáron ünnepelte 50. születésnapját, ebből az alkalomból két nagyszabású koncertet adott. A siker hatására idén turnézni indult legjobb dalaival. A Kiscsillagot egyébként háromszor is jelölték Fonogram-díjra, 2012-ben pedig megnyerték az év hazai alternatív albuma kategóriában, a Néniket a bácsiknak! című lemezükkel.