Én még ilyet nem láttam, hogy valaki ennyire fittyet hányjon a betegségre

Csonka András színész
Vágólapra másolva!
Csonka András szerint egyértelműen utolsó szerepei, színházi feladatai tartották életben Székhelyi Józsefet, akit csodálatos színészként és nagyszerű emberként egyaránt sirat. 
Vágólapra másolva!

Esztergályos Cecília mellett, a Veres 1 Színház egy másik társulati tagját, Csonka Andrást is elértük. A két színész együtt játszott a színház New York-i páparablás című előadásában. Csonka András egy hosszú Facebook-üzenetben is elbúcsúzott kollégájától.

Csonka András színész Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A színész az Origónak azt mondta: „éppen jöttem ki a közértből, mikor meghallottam, és annyira lebénított a dolog, hogy le kellett ülnöm egy padra, és azt éreztem, hogy rögtön ki kell írnom magamból. Ez egyszerűen borzasztó, mert az egy dolog, hogy csodálatos színész volt, de a világ nem tudja, hogy milyen ember volt. Azt, hogy milyen gondolatai voltak, hogy mennyi jóság volt benne. Azt szeretném, hogy olyan legyen a világ, mint amilyet ő megálmodott. És

Tudtuk, hogy fájdalmai vannak, gyengül, kezelésekre jár, de így is vitte a lányát reggel az iskolába. Színpadra lépett, akkor is, ha alig bírta erővel. Ráadásul a Jó estét, Mr. Green egy kétszereplős darab, amiben végig színpadon van, ami nagyon fárasztó, pláne egy beteg embernek. Csodálatos alakítást nyújtott. Persze lehet, hogy pár ember azért ment be a színházba, mert hallották, hogy nincs jól, de

Én most éltem át először ilyet színésznél, hogy egy szerep, egy feladat tartotta életben. Ha nincs ez a szerep, nincsenek a feladatok, akkor talán már hamarabb elment volna. Nyilván a családja is rengeteget segített, és kapaszkodott is beléjük, de annyi szeretetet kapott a közönségtől is, hogy elképesztő. Én egyszerre siratom azt, hogy elment egy ilyen színész, és azt, hogy egy ilyen ember. Az én értékrendemben ez a két dolog együtt működik. Én a tehetséget nem tudom elvonatkoztatni az emberi értékektől. Ez a két dolog együtt tesz valakit igazán naggyá."