Vasárnap búcsúztatják Székhelyi Józsefet

Székhelyi József
Budapest, 2015. június 12. Székhelyi József színművész beszédet mond az 1944-45-ben működő nemzetközi gettóról megemlékező ünnepségen és táblaavatón Budapesten, a XIII. kerületi Hollán Ernő utcában 2015. június 12-én. A megemlékezést a kormány és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) szervezte. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Augusztus 26-án, vasárnap 14 órakor lesz Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész végső búcsúztatása Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben – közölte a család, a Madách Színház és az Élet Menete Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Székhelyi József szerdán hunyt el 71 éves korában súlyos betegség után. Székhelyi Józsefet a Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti.

2017-ben derült ki, hogy Székhelyi Józsefnek daganatos betegsége van Forrás: MTI/Kallos Bea

Székhelyi József 1946. november 24-én született Budapesten. Pályafutása alatt játszott a kecskeméti Katona József Színházban, a Madách Színházban, a Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, az Arizona Színházban és a Soproni Petőfi Színházban. 2003 és 2008 között főigazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat.