Csillagot kap Eric Clapton a londoni Hírességek sétányán

2018.09.05. 13:39

Hollywoodi mintára a Royal Albert Hall Londonban alakított ki Hírességek sétányát, ahol csillagokat helyeznek el, amikkel a hangversenyterem sokszínű történetének állítanak emléket, és a brit intézményt formáló személyiségek és események előtt is tisztelegnek.

A londoni Royal Albert Hall hollywoodi mintára meghonosította a Hírességek sétányát, amelyen az elsők között tisztelegnek Viktória királynő, Eric Clapton és Winston Churchill előtt. Az 1871-ben megnyílt Royal Albert Hall csillagaival 11 személy és intézmény számára állítottak emléket. A faragott kövek, amelyeket egy-egy apró réz csillag díszít, a történelmi épület körül kaptak helyet.

Craig Hassall, a Royal Albert Hall vezérigazgatója közleményében azt írta, hogy a hírességek sétányának csillagaival a hangversenyterem páratlanul sokszínű történetének állítanak emléket, a brit intézményt formáló feledhetetlen személyiségek és események előtt tisztelegnek. Az épület körül csillagot kapott Viktória királynő, aki 1867-ben lefektette a férjéről, Albert hercegről elnevezett intézmény alapkövét. De csillaggal emlékeznek Winston Churchill brit miniszterelnökre és Albert Einstein fizikusra is, akik különböző időpontokban mindketten tartottak előadást az épületben. A Hall emléket állított a nők választójogáért küzdő egyesületeknek, akik gyűléseket tartottak az épületben, a BBC Proms klasszikus zenei koncertsorozatnak, valamint a Chelsea Művészeti Klub 1910 és 1958 között rendezett szilveszteri báljainak. A Royal Albert Hallban az utóbbi évtizedekben fellépő művészek és sportolók közül Muhammad Ali, Eric Clapton, Shirley Bassey és Adele is csillagot kapott, akárcsak a Who együttes tagja, Roger Daltrey, aki a Tinédzser Rák Alapítvány koncertjein dolgozott. Clapton és Daltrey is a meghívott vendégek között volt, akik részt vettek a csillagok keddi felavatásán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK