Kiderült, mi okozta Dolores O'Riordan halálát

2018.09.06. 15:04

Januárban 46 éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a világhírű The Cranberries ír zenekar énekesnője. Most kiderült, hogy mi okozta a halálát.

Korábban megírtuk, hogy januárban Dolores O'Riordan, a The Cranberries énekesnője váratlanul meghalt egy londoni hotelben, a pizsamát viselő nő testét a fürdőkádba merülve találták meg. Az énekesnő nem hagyott hátra üzenetet, és nem voltak arra utaló bizonyítékok, hogy öngyilkosságra készült volna. A szobában öt kis alkoholos üveget és egy üveg pezsgőt találtak, a toxikológiai vizsgálat a vezetéshez engedélyezett határérték négyszeresét találta O'Riordan vérében. Shirley Radcliffe igazságügyi orvosszakértő elmondta, hogy alkoholmérgezés miatt bekövetkezett fulladás okozta az énekesnő halálát. „Semmi nem utal arra, hogy nem baleset történt” – mondta.  

Dolores O’Riordan zenekara, a The Cranberries többek között a Zombie című slágerével futott beForrás: MTI/EPA/AAP/Tracey Nearmy

A 46 éves énekesnő felvételeket készíteni érkezett a brit fővárosba. A rendőrség akkor megállapította, hogy nem voltak gyanús körülményei O'Riordan halálának. A The Cranberries többek között a Zombie című slágerével vált világhírűvé és a 90-es évek egyik legnagyobb rockzenekarává. O'Riordan évek óta szenvedett testi és mentális egészségügyi problémáktól. 2017-ben hátfájdalmai miatt a The Cranberries megszakította világ körüli turnéját. Az énekesnő bipoláris zavarban szenvedett, 2014-ben egy repülőtéri incidens miatt bírósági ítéletet is hoztak ellene.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK