Új magazinműsor indul az M5-ön

Vágólapra másolva!
Pénteken indul az M5 új magazinműsora, a Kult'30. A műsor célja, hogy érzékeltessék a magyar kultúra sokszínűségét. Az első adás pénteken lesz, és többek között Széchenyi Istvánról fognak megemlékezni. 
Vágólapra másolva!

Széchenyi István reformkori politikus születésnapján, szeptember 21-én indul az M5 új kulturális ajánló magazinműsora Kult'30Az értékes félóra címmel. A dinamikus, sok helyszínes, élő, tartalmas és jókedvet sugárzó műsor hétköznaponként 17.30 és 18 óra között a magyarság szellemi-, kulturális, tudományos és egyéb értékeit mutatja be – mondta el Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója az MTI-nek. Azt is hozzátette, hogy minden területről az értéket szeretnék bemutatni, azt érzékeltetni, hogy

a magyar kultúra a színháztól a fotóművészeten át a táncig és a könyvekig rendkívül sokszínű.

A Kult'30 mindenkinek szól, aki szereti a kultúrát,és tájékozódni akar az országban zajló kulturális eseményekről, de a határon túlra is kitekintenek majd – mondta Siklósi Betarix, és hozzátette: a műsor legjobb riportjaiból és a legérdekesebb történésekből szombat és vasárnap délelőtt összefoglalót is láthatnak majd a nézők. A műsor készítői kíváncsiak a nézők véleményére, így a kult30@mtva.hu címre

várják a nézők észrevételeit, véleményét, ajánlataikat kulturális eseményekről,

történésekről, bármilyen értékesnek ítélt dologról. Csizmár Edina vezető szerkesztő elmondta, hogy a magazinműsor első részében, pénteken többek között Széchenyi Istvánról emlékeznek meg, a stúdióba Széchenyi-örökösöket, így például Széchenyi Tímeát várják, valamint kapcsolnak a Széchenyi Társaság ünnepségére a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) és a Széchenyi-szobornál.

A műsor vendége lesz Bogányi Gergely zongoraművész, aki új főcímet készített a műsorhoz,

ízelítőt adnak a szépirodalom remekeiből, foglalkoznak a Csoóri Sándor-emlékesttel és kapcsolnak a Nemzeti Színházba is, ahol a Caligula helytartója című előadás kulisszái mögé is benézhetnek az érdeklődők.