Pásztor Erzsi nagyon beteg volt

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művész
Vágólapra másolva!
Több hónapi, nagyon súlyos betegség után úgy érzi, újjászületett. Pásztor Erzsi örül annak, hogy dolgozni is tud, és ha minden jól megy, jövőre a Turay Ida Színház színpadán is fellép majd.
Vágólapra másolva!

Pásztor Erzsi betegségre hivatkozva még májusban mondta le valamennyi nyári fellépését. A betegségről akkor nem árult el többet, most is csak annyit, hogy túl van a szörnyű időszakon, és azt, hogy nagyon beteg volt.

Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas magyar színművésznő, érdemes művész Fotó: Polyák Attila - Origo

„Most jól vagyok, és élvezem, hogy tudok dolgozni, van munkám, ugyanakkor nem szabad eltagadni azt sem, hogy

Hosszú ideig semmilyen szerepet nem kaptam, csak fel-alá sétálgattam az utcán, és vártam, hogy megkeressenek” – mondta Pásztor Erzsi a Borsnak, majd azt is hozzátette, hogy ha az egészsége is engedi, jövőre fellép a Turay Ida Színházban is. „Addig azonban nagy szükségem van a jó istenre. Az idei születésnapom ugyanis merőben más volt, mint az eddigiek. Tegnap

Tudniillik hosszú hónapokig nagyon beteg voltam, amiről nem is szeretnék többet mondani, de ha igaz, akkor a gyógyulás végén járok. Ma már sok mindent másképp látok. [...] Hálát adok a Jóistennek, hogy életben vagyok, és túléltem ezt a szörnyű időszakot, de tényleg nem szeretek panaszkodni. Mint ahogyan azt sem, hogy betegségtudatom legyen így, hogy már gyógyultnak mondhatom magam.”

Pásztor Erzsi beszél direktorok kegyeltjeiről, civil és szakmai bánatokról

A Kossuth-díjas színésznőt a legszélesebb közönség az első hazai tévés szappanopera, a Szomszédok Janka nénijeként szerette meg. Ám pályafutását olyan nagy sikerű alakítások is fémjelzik, mint a Macskajáték Orbánnéja, a Bors néni címszerepe. Vagy éppen a Veri az ördög a feleségét című film Kajtárnéja, amelyért elnyerte az 1978-as Filmszemle legjobb színésznőjének járó díját.